Szépséges vidéki házak – falusi otthonok

A klasszikus vidéki ház bája utánozhatatlan. Egyre többen választják a vidéki élet csendjét és költöznek a városok zajától távolabb. A falusi stílus szorosan kötődik a hagyományokhoz, fellelhetőek benne a tradíciók. 

Jellemzően a tiszta fehér meszelt falak jellemzőek rá és a természetes burkolatok, szívesen használnak fát és kő burkolást. Számomra az mai modern country stílus legfontosabb jellemzője a kényelmes nagy terek, barátságos és színes fogadtatás, tarka barka textilek és a családias berendezés, és az egyik legfontosabb a szép zöld kert.

Most a válogatásunkban szépséges vidéki családi házakat válogattunk össze, melyeket átitat a falusi stílus hangulata. 

Rusztikus parasztház

Nagyvázsonyban kínálják ezt a rusztikus parasztházat, gyönyörűen felújítva. Ebben a vidéki házban még megmaradt az eredeti padlózat a maga natúr kő mivoltában amitől nagyon természetes az egész hangulat. Illusztris fa gerendás mennyezet, falusi restaurált bútorok, egyedi épített tégla konyha mind hozzájárul a ház különleges és egyedi hangulatához.

Szigetmonostori kényelem

Impozáns megjelenésű családi házat kínálnak eladásra Szigetmonostoron, Budapesthez közel. Nagy, világos terek, rusztikus minimás stílus jellemzi, csodás elő tetővel. Ez egy kakukktojás, hiszen a ház nem klasszikus vidéki stílusú otthon, de jól passzolna hozzá.

Gyöngyszem Zánkán

Igazi kis gyöngyszemre bukkantunk Zánkán. Az oszlopos verandás, autentikus parasztháznak előnyére válik a szép zöld udvar és a kerti kemencés sütögető. Emellett az sem hátrány hogy a Balaton partján az idegenforgalom is jelentős, így befektetésnek is tökéletes.

Bükki Kúria

Egyedülálló kúria eladó Járdánházán a Bükk-hegység lábánál. Az épület 150 éves múltra tekint vissza mesebeli környezetben. 2011-ben teljes felújításon esett át, kialakítottak egy különálló részt melyet a falusi turizmusra építettek és jelenleg is üzemel. A vályogfal biztosítja a megfelelő, természetes klímát télen nyáron.

Vidéki álomház

A legvégére hagytam a romantikus vidéki álomházat. Maga a tökéletesség. Füle kiemelt üdülő környék, 8 kilométerre a Balatontól. Gyönyörű külső és belső kivitelezés jellemzi, fa gerendás mennyezet, ízléses zsalugáter az ablakokon, terméskő konyhapult. A kert is csodás, gondosan metszett szőlővel és a végében egy kis patak csörgedezik.

 

 

hirdetés