Romantikus rönkházak az ünnepekre

Lassan vége az évnek és ilyenkor érdemes egy kicsit elcsendesedni, összegezni az elmúlt év eredményeit és értékelni azokat.  Emlékezetes karácsonyt és évzáró szilveszteri bulit tarthatunk egy meghitt, jó hangulatú rönkházban, ha ehhez még hó is társul az csak hab a tortán.

A tömör fából való építkezés tartós lehet akár évszázadokon keresztül is, ha megfelelően tervezik és építik a páratartalom és az extrém időjárási körülmények ellen. A fa a világ legősibb és legtermészetesebb építkezési alapanyaga. Az igazi faházak és rönkházak virágkora még nem érkezett el nálunk, de ami késik nem múlik, íme néhány rönkház amikben a hangulatos téli ünnepi estéket tölthetnek a lakóik.

Nézzük a romantikus rönkházakat!

Rönkházak egyedi kivitelezéssel

Sopron közelében egyedi tervezés alapján kivitelezett rönkházakat kínálnak. A könnyűszerkezetes gerendaházaknak számos előnyük van, ilyenek például hogy 2-3 hónap alatt kulcsrakészek, remek hő és hangszigetelő funkciójuk van. A megfelelően legyártott és kivitelezett faház sohasem dohosodik be, ugyanis a fa természetes szerkezete nem zárja el a pára útját teljesen. Ugyanakkor a levegő a faházban soha nem lesz száraz, mert folyamatos a párakiegyenlítődés.

Mecseki romantika

A Mecsek lankáin eladó ez a 2003-ban épült, erdélyi egész rönkökből álló ház. A Pécsen, Baranya megye székhelyén és a Dél-Dunántúl központjában elhelyezkedő ház, két szintes és dupla komfortos, kényelmes lehet az egész család számára.

Geotermikus Sopron mellett

Ágfalván kínálják ezt a nagyon mutatós rönkházat. A családi ház energiatermeléséről napelem gondoskodik, a fűtés geotermikus. Az ingatlan 2 km-re található Soprontól és közel az osztrák határ átkelőhelyhez. Természetes, csendes környezetben, hegyvidéki panorámával rendelkezik.

Luxus rönkház

Különleges, luxus színvonalon kivitelezett rönkházat kínálnak Hévízgyörkön, fél órára Budapesttől. A megújuló, természetes építőanyag. A házba lépve már azonnal érezhetjük hogy a ház klímája és páratartalma tökéletes.

Skandináv hangulatú 

Szigetszentmiklóson, csendes környezetben eladó ez a négy szobás, meseszép rönkház. A családi ház skandináv hangulatú, az északi országokban tradicionális építkezés rönkfából építeni már több ezer éve. Az impozáns, robusztus ház közepén kandalló gondoskodik az otthon melegéről.

 

 

hirdetés