Karácsonyi hangulat otthon – apró tippek a készülődéshez

Már csak napokra vagyunk az ünnepektől, nem lehet úgy boltba, bevásárlóközpontba vagy étterembe betérni, hogy ne találkoznánk karácsonyi dekorációval és ne szólnának karácsonyi dallamok a hangszórókból.

Mi viszont úgy gondoljuk, hogy erre a csodás ünnepre úgy lehet igazán készülni, ha lelassulunk. A legjobb, ha átadjuk magunkat az illatoknak, ízeknek és fényeknek, amik a Karácsony igazi lényegét adják. Mai cikkünkben ehhez hoztunk apró és olcsó tippeket, hogy hogyan valósítható meg ez otthon.

Kerüljük el zsúfolt, stresszes helyeket

  • Az első tippünk a legegyszerűbb és nem is igazán otthoni, de ez a kezdő lépés. Ha nem szeretjük az ünnepek előtti őrült tömeget, akkor vagy szerezzünk be mindent jó előre vagy oldjuk meg az ajándékbeszerzést on-line rendelésekkel. Így senki nem fogja elkapkodni előlünk a kinézett dolgokat és a sorbanállást is elkerülhetjük, sőt, a lábunkra sem lépnek rá a tömött plázákban.

Hangolódjunk karácsonyi illatokkal

  •  Akár már hetekkel Karácsony előtt elkezdhetjük a hangolódást, szerintünk pedig erre a legjobb a finom illatok párologtatása. Mindegy, hogy a klasszikus mécseses megoldást választjuk vagy a most olyan trendi diffúzorok közül választunk egyet. Egy jó kis illattal egyből ünnepi hangulatot teremthetünk. A mi kedvencünk a gyömbéres keksz és a fahéj illat. Méghozzá hagyományos párologtatóban, mert a mécses lángja is kell a hangulathoz.

Fényeket mindenhova

  • A másik apróság, amivel már jó előre hangolhatjuk a lelkünket az ünnepekre, azok a fények! Millió féle fényfüzért kapni már a boltokban, bármilyen hossz, forma vagy fénytípus elérhető. Mi ebben is a klasszikus, melegfényű izzókkal ellátott fajtákat szeretjük. Kívül vagy belül is felrakhatunk párat, a lakás több pontját is díszíthetjük vele. Mivel lehet kapni elemes verziót is, így az sem gond, ha az áramellátás nem megoldott azon a helyen, ahol díszíteni szeretnénk.

Gyújtsunk be

  •  Ha olyan mázlisták vagyunk, mint ennek a székesfehérvári eladó ház leendő lakói, akkor gyújtsunk be a kandallóba!

  • Ha valódi kandallónk nincs is, vannak alternatív megoldások. Tavalyi cikkünkben összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy mivel lehet helyettesíteni a kandallót, ha szeretnék felidézni otthon a ropogó tűz hangulatát.

Kuckózni a legjobb

  • Vegyük elő a legjobb karácsonyi filmeket és kuckózzunk be: A hideg estéken nézzük meg a régi klasszikusok közül a kedvenceinket, vagy az éppen aktuális új karácsonyi filmet. ha van hozzá egy finom tea vagy forró kakaó, esetleg forralt bor, akkor garantált az ünnepi hangulatú kikapcsolódás.

 

hirdetés