A legújabb konyhai trendek

Nem egyszerű eldönteni, hogy milyen stílusban építsük meg új konyhánkat vagy újítsuk fel a meglévőt. Korábban foglalkoztunk a blogon a témakörrel, év elején a 2019-ben várható konyhai trendeket néztük meg, előtte pedig összeszedtük, hogy mire figyeljünk, ha a tökéletes konyhát akarjuk megvalósítani. A lakberendezési trendek mindig változnak, egy konyha pedig nagy befektetés, így érdemes jól átgondolni a döntést. Szerencsére az idei évben számos olyan irányzat és újdonság került előtérbe, amik várhatóan hosszabb életűek lesznek és ha ezek mellett döntünk, akkor nem fog fájni a fejünk pár év múlva az idejétmúlt dizájn láttán.

Nyers, valódi fa

Az elmúlt évek plasztikusabb anyagi után újra népszerűségnek örvend minden, ami természetes. Főként a valódi faanyagok használata lesz népszerű, és nem csak rusztikusabb stílusú konyhákban, hanem akár a modern összhatásúakban is. Egy letisztult, hófehér konyha képét például remekül feldobja egy szinte alig megmunkált fa pult, mint a fenti képen.

Beton és márvány minden mennyiségben

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, főleg a beton használata, de mindkét anyag fantasztikus karaktert tud adni a konyhának, főleg a nagyon népszerű sötét bútorokkal kontrasztban. A márvány (vagy márvány hatású anyag) és a beton kerülhet a munkalapra vagy falra, de akár a padlóra is. Ha nem akarjuk, hogy az összhatás nagyon ipari legyen, akkor válasszunk mellé melegebb színű fa részleteket.

Egybefüggő falborítás

A fenti képen a következő trend tippünk is nagyon jól látszik, ami pedig az egybefüggő konyhai falborítás. A pár éve nagyon trendivé váló metrócsempe helyett most egy teljesen különböző irányzat került elő: borítsuk be a munkapult feletti részt egy egybefüggő anyaggal, nagyon modern és elegáns lesz az összhatás és optikailag nagyítja a teret.

Konyhasziget

Mindenki megnyugodhat, az annyira szeretett konyhasziget nem megy sehová. Miért is menne, hiszen praktikus és látványos megoldás, egyetlen hátulütője, hogy viszonylag nagyméretű konyhára van hozzá szükség. Viszont ha van elegendő helyünk, akkor tervezzük be ezt a részletet a konyhába, bármilyen funkciót adunk is neki (a főzőlap kerül ide vagy reggelizőpultként használjuk), praktikus lesz, szeretni fogjuk.

Gerencsér Tibor, a Geri Bútor tulajdonosa szerint azokban a konyhákban, ahol adott a lehetőség, még mindig nagyon szeretik a megrendelők a konyhasziget beépítését. Ha a 2019-es trendekhez igazítanánk, akkor válasszunk márvány munkalapot hozzá.

hirdetés