Izgalmas konyhai trendek 2019-ben

Minden évben újabbnál újabb lakberendezési irányok árasztják el a piacot, legyen szó a lakás bármely helyiségéről. Mostani cikkünkben a 2019-es konyhai trendekből szemezgettünk, olyanokat választattunk ki a piaci újdonságok közül, amelyek megvalósíthatóak és hasznosak is.

Modern, minimalista kialakítás

Továbbra is tartja magát a trend, hogy a rendezett, minimalista hatás érdekében teljesen zárt és a lehető legegyszerűbb, modern vonalvezetésű konyhaszekrényeket válasszuk ki. Ezek ismertetőjegye a teljesen zárt front, nincsenek benne üveges részek és nyitott polcok, mindennek zárt helye van. Tökéletes példa rá ez a veresegyházi eladó ház konyhája, fekete és fehér színekből kialakított frontok, fogantyú nélkül, teljesen zárt formában.

Sötét színű csaptelepek

Az előző év rose gold mániáját leváltják a sötétebb tónusok. Egyre többet fogunk látni fekete vagy ón színű csaptelepeket, sőt a gunmetal szín is megjelenik, ami a fegyverek sötétebb, fémes színét takarja. Abból a szempontból mindenképpen előnyös választás, hogy kevésbé kényesek a sötétebb tónusok, de egy matt fekete összeállítás nem biztos, hogy a legpraktikusabb választás, bármilyen stílusos is.

Kép forrása: tapwarehouse.com

Bőr fogantyúk

A hagyományos, fémes fogantyúk helyett előtérbe kerülnek az elsőre szokatlan, de jópofa bőr fülek. Az IKEA 2019-es katalógusában is feltűntek már ezek a kiegészítők, nagyon nagy előnyük, hogy erőteljesen befolyásolják ugyan a konyha hangulatát, de ha megunjuk (vagy kimennek a divatból), könnyedén és viszonylag olcsón kicserélhetőek, teljesen más összképet adva ezzel a konyhánknak.

Kép forrása: pinterest.com

Színes konyhabútorok

Először meglepően hangozhat, hogy eltérjünk a szokásos fekete-fehér-barna/fa színektől, de egy jól megválasztott, ízléses kiegészítőkkel ellátott színes konyha nagyon jó választás lehet. Ha egy sötétebb színt választunk, attól sem kell tartanunk, hogy a mindennapi használat mellett kényes lesz a takarításuk.

Kép forrása: instagram.com/hutchinson.house/

Kép forrása: stylebyemilyhenderson.com

Vintage stílus

Sokak örömére (főleg, akik ebben a stílusban építették/újítottak fel konyhájukat) a vintage stílus továbbra is trendi marad. A fehér konyhaszekrények, a fémes kiegészítőkkel, tégla vagy fa elemekkel ebben az évben is felkapott lesz, bátran választhatjuk tehát ezt a konyhánk stílusául.

Kép forrása: coachdecor.com

Kép forrása: harppost.com
hirdetés