Energia takarékos lakások Budapesten

Lakás vásárlásnál nagyon fontos szempont hogy minél energiatakarékosabb legyen a kivitelezése az ingatlannak. Európai uniós előírás, hogy 2020. december 31-ig valamennyi új épület közel nulla energiaigényű legyen és 2018. december 31. után a hatóságok által használt vagy tulajdonukban levő új épületek közel nulla energiaigényűek legyenek. Szintén kötelező előírás, hogy 2012-től nem támogatható olyan új építés vagy felújítás, amely nem teljesíti az Európai Bizottság által előírt úgynevezett költségoptimalizált minimumkövetelményeket.

A közel nulla energiaigényű épület nem azonos a passzívházzal, aktív- vagy ökoházzal, csak azt jelenti, hogy nagyon energiatakarékos épületről van szó, és az épületben felhasznált igen kis mennyiségű energia számottevően az épületben vagy annak közelében termelt megújuló energiából származik. Jelenleg egy nullenergiás ház építésénél húsz százalék többlek költséggel kell számolni.

Nézzük az energiatakarékos ingatlanokat!

Új építésű ingatlanokat kínálnak 2019. III. negyedévi átadással, Budapest 14. kerületében, Alsórákoson. A tíz lakásos, megújuló és alternatív energia hasznosításával üzemeltetett társasházban, lakások: 41,24 m2 – 93,01 m2-ig elérhetők.

Újépítésű, azonnal költözhető lakások eladóak Újpest központban. Kiváló minőségű olasz csempék és járólapok, élhető terekkel rendelkező, otthonos, világos lakás.

Újéptésű ingatlan a Reitter Ferenc utcában.Modern, minőségi anyagokat használva mind az építési és gépészeti megoldásokban, energiatakarékos otthont eredményez, mely gazdaságos fenntartási költséggel üzemeltethető. 61 nm kizárólagos használatú kertrész tartozik ehhez a földszinti lakáshoz, ami kivételes adottság ilyen közel a belvároshoz.

Modern, egyedi stílusú belső kétszintes, ikerházfél eladó. Budapest XVI. Kerületében, Cinkotán kínálják megvételre a magas színvonalon épülő dupla komfortos ikerházat. 169 nm-es rendkívül világos, félpanorámás jól alakítható ingatlan, korszerű fűtési rendszerrel.

Budaliget csendes utcájában kínálják eladásra a 639 m2-es, örök panorámával rendelkező telekre épült luxus családi házat. Az épület 230 m2 hasznos lakótérrel rendelkezik, nappali + 4 tágas hálószobával, dupla komforttal, illetve összességében 50 m2–es teraszokkal kiegészítve, illetve kertkapcsolattal.

Az ingatlan Budán, a patinás XII. kerület Németvölgy városrészében, rendkívül jó központi helyen, a BAH csomópont és az Apor Vilmos tér között, egy csendes mellékutcában található.Az újonnan épülő társasházban mindössze 4, egymástól jól elkülönülő lakást fognak kialakítani. A lakások elhelyezésénél gondosan ügyeltek rá, hogy minden családnak meglegyen a saját privát tere és egymást a legkevésbé se zavarják. A magas építési minőséget és a felhőtlen nyugalmat biztosítandó, az egész házat, nagy sűrűségű mészhomok téglából építik, ami a jelenleg elérhető legjobb hang gátló falazat.

 

hirdetés