Tippek az év végi nagytakarításhoz

Az év vége nálunk a fogadalmakról, a jövő év tervezéséről és a rituálészerű takarításról szól. Szeretem, ha az újévet egy tiszta, rendezett házzal kezdjük. Számomra az idő nagyon fontos, ezért minél kevesebb idő alatt végezzek a ház körüli teendőkkel.

Összeszedtem nektek a praktikáimat, amivel csillogóvá válik az otthonod rövid idő alatt.

Sorrend

Első körben érdemes egy alapos portörléssel kezdeni, lehetőség szerint nedves törlőkendőt használva. Néhány gyors mozdulattal haladjunk végig a bútorokon, ne maradjanak ki a képkeretek és a dísztárgyak sem. Ezt követően jöhet egy alapos porszívózás, amikor az eldugottabb helyekre is beszívunk. A villámtakarításhoz hozzátartozik még a vizesblokk higiéniai felfrissítése. Jó tudni, hogy a citromlé és szódabikarbóna kis túlzással helyettünk elvégzi a munkát.

A konyhai gépek és a mosdó, zuhanyzó újjávarázsolásához, használjunk természetes tisztítót, vízkőoldót. Az ecet szódabikarbóna citromlé, nagyon jól beválhat.

Trükkök és tippek

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor már gumikesztyűt húztunk, és akkor derül ki, hogy nincs otthon a szükséges tisztítószer. Ne mérgelődjünk, keressünk alternatív szereket a lakásban! Használjuk, a fent említett ecet, citromsav párost, sóval, mosószóda, jó zsíroldó és vízlágyító, gombamentesítő.  A szódabikarbóna vízlágyító, gomba mentesítő, az alkohol fertőtlenítő hatású. Illatosítsunk természetes illóolajjal.

Nem kell az év végi nagytakarítást egy napba belezsúfolni, a két ünnep közötti időben eloszthatjuk a feladatokat, így nem csak ezekkel a munkafolyamatokkal telik el az időnk.

hirdetés