Pazar loft lakás egy újjászületett malomban

Mai cikkünkben egy különleges lakást mutatunk be. Különlegessége nem csak a belső kialakításában rejlik (pedig az is mesés, nemsokára kiderül, miért!), hanem az épületben is, ahol helyet kapott.

Ez az ingatlan a IX. kerületben, a Gizella Loft társasházban található. Az épület eredetileg gőzmalom volt, egy a XIX. század végén épült 13 gőzmalom közül. Mi is az a gőzmalom? A hagyományos szélmalmokhoz képest a különbség mindössze annyi, hogy ezekben egy gőzgépet használtak a malomkerék hajtására.

A Gizella malom 1880-ban épült és 1963-ig működött is. Mai formáját 2010-ben érte el, amikor a külső falak és a karakter megtartása mellett lakásokat alakítottak ki benne. Hogy mennyire izgalmas végeredmény születhet egy ilyen projektből, azt most ezen a majdnem 150 m2-es lakóterületű lakáson keresztül mutatjuk be. A végeredmény olyan jól sikerült, hogy még az Index szerkesztőségének figyelmét is felkeltette, megjelent róla egy rövid cikk a napokban.

Az ingatlan kétség kívül luxus felszereltségű, de mégsem hivalkodó, hiszen jó ízléssel keverték az eredeti téglafal hangulatát indusztriális bútorokkal, egyedi kiegészítőkkel és kellemes színekkel.

A lakás 2 hálószobás és 2 fürdőszobás, a fő hálószobához egy tekintélyes méretű gardrób is kapcsolódik. Ebben a szobában is a szürkés színek és a fa dominál, kiegészülve itt is az eredeti téglafallal az egyik oldalon.

A lakás központja a hatalmas méretű (majdnem 80 m2-es), nyitott és napfényes amerikai konyhás nappali és a hozzá tartozó 8 személyes étkező. A nappaliból egy 25 m2-es teraszra léphetünk ki.

A konyha teljesen beépített, a matt fekete frontok komorságát fa részletekkel oldották fel, így az összhatás modern és letisztult lett. A konyhasziget a mi kedvencünk, innen főzés közben is belátni az egész teret.

A közös tér többi része kényelmes, tágas, bőven van helyen a barátok és a család fogadására. A lakás a teljes bútorzattal együtt eladó, így aki beleszeret a különleges kiegészítőkbe, festményekbe, annak könnyű dolga lesz.

További részletekért és még több gyönyörű képért kattints ide.

hirdetés