Nyüzsgésből a nyugalomba – Családi házak Budapesten

Kép forrása: martonffy.hu

Sokan keresik a kertes házas övezet csendjét, a saját kert előnyeit anélkül, hogy minden nap órákat kelljen kocsikázni az agglomeráció és a főváros között. Bőven találhatunk Budapesten belül is családi házakat, ezek között nézünk most szét.

Ahhoz, hogy kényelmes családi otthonokat találjunk, a minimum 70 m2 alapterületű ingatlanok között érdemes keresgélnünk. Ekkora alapterülettel, 2 szobás budapesti családi házakat szép számmal találunk. Már 20 millió forint alatt hirdetnek ilyen méretű házakat, de a szélesebb kínálat 30 és 45 millió forint között található.

Azoknál a családoknál, ahol két gyermek van, már szükség lehet három hálószobás családi házra is Budapesten, ezek alapterülete nagyon változó a kialakítástól függően. Az a kínálati réteg, amit érdemes figyelembe venni (jó állapotban van a ház és teljes értékűek a szobák), nagyjából 25 millió Ft-nál kezdődik, és átlagosan 80-100 m2 a méretük.

Kép forrása: Pinterest

A 4 szobás budapesti házak piaca is igen széles, a város szélén lévő csendesebb kerületekben kerületenként átlagosan 50-60 db hirdetés található a www.koltozzbe.hu ingatlanportálon. Ezek legnagyobb része rendelkezik garázzsal vagy kocsibeállóval, ami a peremkerületeken hasznos mindenki szereti zárt helyen tudni autóját.

A lehetőség természetesen adott akkor is, ha pénztárcánkat nagyobbra tudjuk nyitni, hiszen Budapest bővelkedik az újonnan épült vagy felújított luxus ingatlanokban is. A budai hegyekben számos olyan ingatlant találunk, amely rendelkezik minden elképzelhető felszereltséggel és a városra nyíló panorámával, amely a belváros zsúfoltsága után szinte megfizethetetlen, mint például az alábbi is:

hirdetés