Nosztalgiázz velünk! – Várak, kastélyok, kúriák

Mindig magával ragadnak a régi épületek, mennyi minden történhetett az évek sokán az ódon falak között. Ezeknek az ingatlanoknak mindig van egy különleges varázsa ami átjárja a tereket. Most nosztalgiázz velünk és vegyünk részt együtt egy időutazáson, milyen csodásak is lehettek ezek az épületek fénykorukban.

Vései tornyos kastély

Vésén eladó ez az egyedülálló 1820-ban épített kastély. A kastély a Hencz család, Vése község egyik legmódosabb gazdálkodó családjáé volt, nemesi származású felmenőkkel rendelkeztek. A kúria tulajdonos felesége Desőffy-lány volt. Az épület tömege, kváderes homlokzati kialakítása és nyílásrendje, az ablakkeretszínek védendő helyi építészeti értéket képviselnek. A fő kastély épület 650 m2-es, ami 3 szinten található. A felújítási munkálatok már elkezdődtek, aminek során minőségi, egyedi és a kastélyhoz illő anyagok kerültek beépítésre. Van még rajta mit dolgozni, de a végeredmény biztosan csodás lesz.

Ostffyasszonyfán Weöres Sándor nyomában járhatunk

Új tudlajdonosát keresi a teljes felújítást igénylő Weöres-Ostffy kastély Ostffyasszonyfán. A kastély története Weöres család és Ostffy család nevéhez köthető, akik egyebekben Weöres Sándornak, az írónak a felmenői voltak. A 494 négyzetméteres épület, egy 5790 négyzetméteres telken fekszik. Jelenlegi állapota nem tükrözi egykori fényét az épületnek. A földszinti helyiségek hevederekkel tagolt csehsüveg boltozattal fedettek, az emeleti helyiségsor síkmennyezetes deszkafödémmel fedett stukatúr mennyezetes. Ha valaki látna benne fantáziát, impozáns épület lehetne.

Komlói vadászkastély eladó

Komlón kínálnak egy 1900-as években épült vadászkastélyt. A kastély építészeti szempontból is jelentős, késő eklektikai alkotás, amelynek jelentőségét növeli, hogy megépítése óta csekély átalakítást végeztek rajta, így jobbára eredeti formájában látható. Jelenleg felújításra vár, nincs jó állapotban, pedig egyedülálló épület.

Szabadbattyánban lenyűgöző kastély

Gyönyörűen karbantartott kastélyt kínálnak eladásra Szabadbattyánban. Az eklektikus stílusú épületet 1910 körül építette Popovics Alexander bankár. A gondozott parkban elhelyezkedő kastély rendkívül impozáns, a kétszárnyú, nagy méretű kovácsoltvas kaputól egy hársfákkal és gesztenyefákkal szegélyezett út vezet bejáratához. A kastély fénypontja az eredeti állapotba visszaállított intarzia berakásos, faragott fadíszekkel ékesített könyvtárszoba kandallóval és télikerttel. Adottságai miatt rengeteg célra lehet hasznosítani többek között magánklinikának, cégközpontnak, szállodának.

Mesebeli kúria Szombathelyen

Tágas kúriát kínálnak Szombathely vonzáskörzetében Tanakajdon. A kúria jellengű ingatlan tágas kupola mennyezetű. A ház a kora ellenére nincs rossz állapotban, sőt szépen karbantartott. Az udvar szépen parkosított, a telek vége egy patak parton végződik ami békés nyugalmat áraszt de akár még pecázhat is a saját telkéről. 

hirdetés