A hét legjobb ajánlatai Budapest I. kerületében

Új sorozatunkban bebarangoljuk Budapest kerületeit és hétről-hétre felkutatjuk a Költözzbe.hu hirdetései között a legjobb ár-értékű és attraktív ingatlanokat.

Első cikkünkben a főváros I. kerületét vesszük górcső alá.

A Duna jobb partján, Budán fekvő 24 ezer főt számláló kerület nem véletlenül kapta az I. kerület elnevezést, hiszen itt született meg maga a város és több évszázadon keresztül az ország központja volt. Buda legkisebb alapterületével rendelkező kerülete, az egyik legélhetőbb és legnépszerűbb része a fővárosnak. Hatalmas parkok, hangulatos szűk utcák, korzók, kávézók, kertvárosias részek és kiváló közlekedés, melynek köszönhetően könnyen megközelíthető Budapest bármely más része.
Aki megízleli az I. kerületi életérzést, az szívesen tervez itt hosszabb távra.

A kerületben az ingatlanok az országos átlagárnál 102%-kal drágábbak. 2020 év végén 962 ezer forint, majd egy kisebb növekedést követően 2021-ben kereken 1 millió forint volt az átlag négyzetméterár. Ez évben az átlag négyzetméterár elérte az 1,2 millió forintot. Budapest 904 ezer forintos átlagárához képest a főváros második legdrágább kerülete(az első az V. kerület). Legkedvezőbb ajánlatok Vízivárosban találhatóak, az 1,1 millió forintos átlag négyzetméterárral, míg a legdrágább rész Gellért-hegy, ahol átlagosan 1,8 millió forintos négyzetméteráron kínálják eladásra tulajdonosaik az ingatlanjaikat.
Vetélytársai az előkelő, szomszédos kerületek, mint a XII., II., V., és III. kerület. Összehasonlítva az előbb említett kerületeket, itt minimálisak az eltérések és nagyjából azonos mértékben növekedtek évről-évre a négyzetméterárak. Ezalól csak az V. kerület a kivétel, melyhez az I. kerület az utóbbi időben kezd felzárkózni, de 2015 óta töretlenül, a többi kerületet túlszárnyalva az V. kerület vezeti a legdrágább négyzetméterárak listáját.

(Forrás: Költözzbe.hu)


Íme néhány I. kerületi ingatlanválogatás a Költözzbe.hu kínálatából:

Elismert építész tervei által épült lakás
100 négyzetméter, 2 + 3 szoba, 139.9 millió Ft

Páratlan panoráma Budapest főbb nevezetességeire
58 négyzetméter, 1 + 1 szoba, 178 millió Ft

Krisztinaváros kedvelt környékén eladó tágas lakás
60 négyzetméter, 3 szoba, 69.9 millió Ft

Szintén Krisztinavárosban eladó lakás, a környék áraihoz képest 4 %-kal kedvezőbb áron
58 négyzetméter, 2 szoba, 62.9 millió Ft

További eladó I. kerületi ingatlanok a Költözzbe.hu-n.

hirdetés