A legjobb ajánlatok Budapest II. kerületében

Új sorozatunkban körbejárjuk Budapest kerületeit és hétről-hétre felkutatjuk a Költözzbe.hu hirdetései között a legjobb ár-értékű és attraktív ingatlanokat.

Második cikkünkben a főváros II. kerületét vesszük górcső alá.

A budai oldalon elterülő, 87 ezer főt számláló dimbes-dombos II. kerület az egyik legelitebb fővárosi résszé nőtte ki magát az évek során, hála a sok zöldterületnek és a belváros közelségének. 36 négyzetméteres alapterülettel rendelkező kerület az egyik legnépszerűbb része a fővárosnak. A kerületben megtalálható lakóingatlanok mindegyikéhez szinte kivétel nélkül tartozik kert vagy kertkapcsolt. Több állami és neves magánóvoda illetve iskola (pl.: Budapest British International Academy) is megtalálható a kerületben, így családosok, kisgyermekesek, vagy családalapítás előtt állók előszeretettel választják lakhelyüknek a II. kerületet.

Az ingatlanok az országos átlagárnál 76%-kal drágábbak. 2020 év végén 869 ezer forint, majd 2021 év végére 1 millió 10 ezer forint volt az átlag négyzetméterár. Ez évben az átlag négyzetméterár elérte az 1,1 millió forintot. Budapest 904 ezer forintos átlagárához képest a főváros negyedik legdrágább kerülete.(az első az V. kerület).
Lebontva, a házak esetében átlagosan 926 ezer forint, míg a lakások esetében drágább négyzetméterárakkal számolhatunk, átlagosan 1,2 millió forintos átlagnégyzetméteráron juthatunk hozzá a lakásokhoz. Legkedvezőbb ajánlatokra Széphalom városrészen bukkantunk, a 920 ezer forintos átlag négyzetméterárral, míg a legdrágább része a híres Rózsadomb, ahol átlagosan 1,5 millió forintos négyzetméteráron vásárolhatunk ingatlant. Vetélytársai az előző cikkünkben említett I. kerületen kívül az előkelő, szomszédos kerületek, mint a XII., V., és III. kerület. Összehasonlítva az előbb felsorolt kerületeket, itt minimálisak az eltérések és nagyjából azonos mértékben növekedtek évről-évre a négyzetméterárak. Ezalól csak az V. kerület a kivétel, mely immáron 7 éve vezeti a legdrágább négyzetméterárak listáját.

 (Forrás: Költözzbe.hu)

Íme néhány II. kerületi ingatlanválogatás a Költözzbe.hu kínálatából:

Adyligeten örökpanorámás ház
593 négyzetméter, 6 szoba, 580 millió Ft

Felújított téglalakás a II. kerület szívében
128 négyzetméter, 2 szoba, 189.99 millió Ft

Eladó családi ház napsütötte teraszokkal
60 négyzetméter, 3 szoba, 69.9 millió Ft

Belsőépítész által megálmodott ikerház
243 négyzetméter, 5 + 1 szoba, 149.9 millió Ft

További eladó II. kerületi ingatlanok

hirdetés