Nagy kerti bútor választó

Nyáron szinte alig vagyunk a házban, az otthontöltött időt az udvaron, a kertben töltjük. Ehhez létrehoztuk a saját oázisunkat, ahol igazi feltöltődés a pihenés. Az egyik legizgalmasabb a kert elrendezésében, hogy mindig időszerű, minden időszakban más arcát mutatja. Ma már számos stílus közül választhatunk, ha a kerti bútor kerül szóba, úgy, mint a rusztikus, a bohém vagy éppen a fényűző.

Nálunk a kerti bútor nem csak a kényelemről, de a praktikumról is szól. Olyan bútorokat választottunk, amiket könnyen mozgathatunk, a gyerekeink is strapálhatják, nem mennek könnyen tönkre. Nincsenek nagy kárpitozott felületei, a gyerekek és az állataink miatt sem.

Először is tisztázni kell, hogy mennyi hely áll rendelkezésre? Kényelmesen elfér egy egész kerti szett, vagy csak egy kisebb asztal és pár szék? Az is fontos szempont milyen céllal töltjük a legtöbb időt a kertben? Kerti parti a barátokkal, vagy inkább egy kis pihenés a hintaágyon egy könyv társaságában.

De nézzük milyen anyagokból készülnek a kültéri bútorok és melyek ezek közül a legtartósabbak.

Fém

A fémből készült bútorok szerkezetüket tekintve könnyűek és beleillenek mindenféle stílusú kertbe, legyen az régimódi vagy modern. Ezek a fémből készült székek és asztalok nagyrészt már ellenállnak a korróziónak. Az alumínium nagyon népszerű, mert könnyű, erős és strapabíró. Tartósságában akkor is biztos lehetsz, ha rossz időben a szabadban marad.

Fa

A fából készült kültéri bútorok gyönyörűen illenek a rusztikus stílushoz. De számításba kell vennünk, hogy a legtöbb fa rendszeres gondozást igényel, így az élettartamát jelentősen növelhetjük. Lakkozhatod, festheted, olajjal impregnálhatod vagy akár viaszozhatod is őket. A lényeg, hogy ne felejtsd el rendszeresen kezelni a felületet.

Műrattan

Az egyik leggyakrabban használt alapanyag kerti bútorok esetében, és nem véletlenül. Erősen ellenáll a mechanikai sérüléseknek, nem igényel karbantartást, és nagyon hasonlít a természetes rattanhoz. Szinte minden stílusú kertben jól mutat, könnyen mozgatható és tisztítható.

hirdetés