Hamarosan indul az iskola: tanulósarok ötletek

Lassan itt az iskolakezdés, mindenki lázasan készül a tanévkezdésre. Az előkészületek során a szülők beszerzik a füzeteket, iskolatáskát, kellékeket és berendezik vagy felfrissítik a tanulósarkot a gyermekeknek. Fontos, hogy olyan helyen tanuljon a gyermek, ami inspirálja, de nem vonja el a figyelmét a tananyagról. Az íróasztal legyen kényelmes, könnyen megközelíthető, nyugodt és világos helyen helyezkedjen el.

Nézzük hogyan rendezzük be a tanulósarkot.

Egy saját íróasztal tudatosítja a gyermekben, hogy komoly feladatok várnak rá azzal, hogy iskolás lett. A jó íróasztal, a tárolók, és a színek hozzásegítik a gyermeket ahhoz, hogy a tanulást, a házi feladatok elkészítését ne (nyomasztó) kötelezettségként, hanem élményként élje meg.

Stílusos asztal

Nagyon jól mutat ez az antik hatású multifunkciós asztal ebben a Fóton található eladó családi házban. Jól pakolható, a polcos részen könnyen elérhetővé válnak a mindennapi tanuláshoz szükséges eszközök, a lenti részen pedig a sérülékenyebb könyveket lehet elhelyezni.

Fiókos asztal

A fiókkal rendelkező asztal előnye, hogy szépen el tudjuk pakolni a holmink, szelektálhatjuk a könyveket, füzeteket és könnyen rendezhető. A X. kerületben található ez az eladásra kínált családi ház, ahol a gyerekszobán két gyerek osztozik, mégis az elrendezésének köszönhetően tágas és tökéletes hely a tanulásra.

Magasság

Többször találkoztam már azzal a problémával, hogy az asztal nem megfelelő magasságú. Érdemes kipróbálni a vásárlás előtt, hogy megfelelő e, de már kapható olyan változat is, ami állítható magasságú.

Nappaliban

Ha túl kicsi a gyerekszoba, vagy egyszerűen csak jobban érzi magát, ha nincs egyedül, akkor a tanuló helyet a nappaliban vagy a konyhában is kialakíthatjuk. Néhány praktikus megoldással akár tökéletesen bele is simulhat a helyiségbe. Ebben a modern kialakítású, XIII. kerületben található lakásban, a nappaliban lett berendezve egy dolgozó vagy tanuló sarok.

Rendezettség

Törekedjünk arra, hogy jól rendezhető legyen az íróasztal és a körülötte lévő polcok. Nagy segítség lehet egy mágnes vagy egy parafa tábla, amire minden fontos információt kitűzhetünk.

hirdetés