Energiatakarékos házak: itt biztosan nem lesz magas a rezsiszámlád

Az energiatakarékos megoldások, a megújuló energia most még jobban a figyelem középpontjába került. Nincs olyan család ma Magyarországon, aki ne számolgatott volna, vagy ne nézett volna körbe hogyan tudja csökkenteni a fogyasztását és a rezsiköltségeket. Egyre több háztartás próbál valamilyen alternatív energiát hasznosítani, napelemet szereltetni, geotermikus fűtésre áttérni.

Energiatakarékos házaknak azokat az épületeket nevezzük, amelyek fűtési igénye alacsony. Az energiatakarékos épület a használó szempontjából gazdaságosabb, olcsóbb üzemeltetést, a környezet szempontjából pedig kisebb káros anyag kibocsátást, kisebb légszennyezést jelent. Egy energiatakarékos családi háznál nem csak a jó hőszigetelés a fontos, hanem az épület geometriai kialakítása, az elhelyezkedése, tájolása, hogy minél több napenergiát tudjon hasznosítani.

Az energiatakarékos házak tervezése alapvető szempontjai:

Energetikai szempontból is elhelyezkedés és tájolás

Természetes fény, napfény optimális felhasználása

Energiatakarékos kialakítás és forma

Megújuló energiát hasznosító gépészet (napelemes, vízgyűjtő, víztakarékos rendszerek, szennyvíz tisztító rendszerek)

Rákoscsaba családi ház

Közvetlenül a beruházó cég értékesíti ezt a kiváló minőségű, egyedi tervek alapján kivitelezett családi házat. A 143 négyzetméteres, négy szobás ingatlan a legkorszerűbb anyagokkal, és technikai berendezésekkel épült. Kivitelező szakmailag teljes mértékben a ház minden egyes építési részleteire gondos figyelmet szentelt. Energetikai szempontból, hőszivattyús padlófűtés, és mennyezet hűtés minden helyiségben külön szabályzással lett kiépítve. Emellett energia visszanyerős szellőztető rendszert alakítottak ki. A házra telepítésre került 6kw-os napelem is.

Érd parkváros családi ház

Azonnal költözhető, újépítésű családi házat kínálnak Érden. Az ingatlan BB energetikai besorolású tanusítvánnyal rendelkezik. A 96 négyzetméteres házhoz 3kw-os napelem tartozik. A fűtésrendszer kondenzációs kombi gázcirkó típusú, padlófűtés, a fürdőben kiegészítő törölközőtartós radiátorral.

Hatvani rönkház

A Heves megyei , Hatvan egyik frekventált utcájában , örök panorámával rendelkező, egyedi építésű 1050 négyzetméteres luxus rönkház eladó. Az ingatlan még 70%-ban van készen, a befejezésről az új tulajdonosnak kell gondoskodnia. A gépészeti kiállások megtörténtek, burkolatok és a szobák közötti válaszfalak befejezésre várnak. A használt faanyagok, magas minőségű borovifenyőből illetve vörösfenyőből vannak. Az ingatlan melegéről padlófűtés, illetve a nappali középpontjában az egész épület kifűtésére alkalmas kandalló gondoskodik. Az energiaellátást napelemek biztosítják. Az ingatlan kamerarendszerrel és riasztórendszerrel ellátott.

hirdetés