Nádtetős romantika

A nádtetős házakat körbelengi a romantikus hangulat. Nemcsak hangulatos és szemet gyönyörködtető, hanem épületbiológiai szempontból is jó hatású a náddal fedett tetőszerkezet. A hőszigetelő értéke kiváló, viszont sokan a tűzveszélyessége miatt tartanak tőle. Egy megfelelően kialakított nádtető, 30-40 évet is kibírhat, de 6-8 évente fel kell újítani. Barátságos,természetbe illő,esztétikailag talán a legszebb formájú tetőkialakításokat is be lehet vonni náddal,a tervezés csak a fantázia kérdése.

A magyar népi építészetben jelentős múltra tekint vissza a nádtető készítése. Egy időre feledésbe merült, majd a 20. század vége felé, az ökológiai gondolkodásnak köszönhetően, újra előtérbe került.
A Balatontól 9 kilométerre, falusi, idilli környezetben fekszik ez a fülei családi ház. A 3800m2 terület, egészen egy patakig húzódik.
A Balaton-felvidéken eladó nádtetős autentikus ház, ami bazaltkőből épült, újszerű állapotban Hegymagason. Tapolcától 6 km, Szigligettől 7 km-re. A Szent György-hegy nyugati oldalán, szőlőskertek ölelésében, zártkerti ingatlan. Körpanorámájában gyönyörködhetünk, Badacsonytól Szigligeten át a Keszthelyi-medencéig.
Cserszegtomajon, 3 családi házat kínálnak eladásra, egy 5343 nm-es kör és örök panorámás telken. Az egész Keszthelyi öböl belátható az ingatlanról. Mindhárom ház nádtetős, 56 és fél, 41 és 109 nm-esek. Jelenleg vendégházként vannak kiadva a nyári szezonban.
Szigligeten, csodálatos környezetben, újszerű, nádtetős, fa gerendás, tornácos családi ház eladó. Az épület igényesen, minőségi anyagok felhasználásával készült.

 

hirdetés