Nádtetős, romantikus parasztházak a kínálatban

A nádtető újra fénykorát éli, esztétikában verhetetlen és a bioépítészetben az egész világon egyre népszerűbb a természetessége miatt.  Egy új nádtető árát néhány év alatt az energiamegtakarítás visszahozza. Ez az energiamegtakarítás onnét ered,hogy az aktuálisan beállított klímát sokáig tartani tudja,kiváló hőszigetelésnek köszönhetően a téli hideg hónapokban is nagyon jól tartja a meleget,viszont a nyári kánikulában nem kell légkondicionálót,és más hűtésre alkalmas berendezést használni.

Mindamellett, hogy hangulatos,a hagyománytiszteletről árulkodik. Természetes és környezetbarát anyag, amely a nád előnyös tulajdonságainak köszönhetően változékony formavilágú tetők lefedésére alkalmas. A magyar tradicionális építészetben jelentős múltra tekint vissza a nádtető készítése. Hosszú időre feledésbe merült, azonban a 20. század vége felé az ökologikus gondolkodásnak köszönhetően ismét előtérbe került, előnyös tulajdonságaival.

A következő válogatásunkban romantikus nádtetős eladó családi házakat válogattunk össze.

Autentikus családi házat kínálnak Tihanyban a Balaton mellett. A ház kitűnő adottságokkal rendelkezik és igényes kialakítású. A belső berendezése a külsővel ellentétben modern elrendezésű. Tihany rendkívül látogatott turista központ, több ezer nyaraló fordul meg itt évente, így akár befektetésnek is nagyszerű választás.

Szigligeten a Balatonhoz közel, eladó ez a nádtetős parasztház pincével. A ház alap hangulatát a fehér tornácos terasz, a fa gerendás mennyezet és a gyönyörű cserépkályha adja meg.

Fülén igényesen megépített és kivitelezett családi ház eladó, csodálatos környezetben. A 3800 m2 terület parkosított, dísznövényekkel és gyümölcsfákkal beültetett. Akár több generáció együtt élésére is alkalmas.

A Balaton-Felvidéki Nemzeti Parkban kínálják ezt a Káli medencére panorámás, provence-i hangulatot idéző nyaralót.  A telken egy közel 200 éves, a mai kényelmi igényeknek megfelelően felújított 40 m2-es  épület, és a volt pajta helyén újonnan épült, tájba simuló, műteremnek tervezett 130 m2 es lakóépület található.

Veszprém megyében, Paloznakon 1800-ban épült parasztházat kínálnak eladásra.  Az épület felszereltsége megfelel a mai követelményeknek, mégis megmaradt a ház autentikus falusi stílusa.

 

hirdetés