Miskolci ingatlanmustra

Miskolc a borsodi régióban még mindig központi és vezető szerepet tölt be, így érdemes megvizsgálni az elmúlt években végbement ingatlanpiaci változásokat és a jelenlegi helyzetet. Egyetemi városként sok fiatalt is vonz a környékről, így a lakáskiadás is pörög a városban.

Az áremelkedések Miskolcot sem kerülték el, de például az új lakások négyzetméterára még mindig alacsonyabb az ország egyéb nagyvárosaihoz képest. Debrecenben az átlagos négyzetméterár 465 ezer Ft, míg Miskolcon ugyanez a kategória csak 300 ezer Ft körül mozog. Ez főként Miskolc elhelyezkedéséből fakad, az észak-keleti területen mindig is alacsonyabb ingatlanárak voltak a jellemzőek, mint másutt az országban. Miskolc ingatlankínálata viszont nagyon széles körű, így érdemes szétnézni.

Megvizsgáltuk a legnépszerűbb ingatlankategóriákban jelenleg elérhető ingatlanokat és mutatunk néhány jó lehetőséget:

Panellakások

Már 10 millió Ft alatt is több költözhető állapotban lévő lakást kínálnak, de jó néhány felújításra szorul a hirdetett lakások között. Az elosztásuk általában praktikus, mint például ez a két külön nyíló szobával rendelkező 55 m2-es lakás, ami akár kiadásra is alkalmas a jó alaprajz miatt.

10 és 15 millió Ft között nagyon sok eladó lakás van, így akinek ez a keret, bőven van miből válogatnia. Méretben és állapotban is széles a skála, sok felújított lakást találhatunk.

Téglalakások

A téglalakások ára is 10 millió Ft alatt kezdődik, de az összesen több, mint 1000 db hirdetésből mindenki találhat a pénztárcájának és az igényeinek megfelelőt.

Családi otthonnak is megfelelő, 100 m2 körüli lakásokat is találunk bőven, ezek ára 40 millió Ft körül van általában és rengeteg újonnan épülő projekt közül válogathatunk. Ez a 3 szobás, 2018-ban épült lakás ízléses konyhával és fürdővel várja leendő tulajdonosát, minden mást a vevő alakíthat a saját ízlésének megfelelőre.

Családi házak

Számos szuper lehetőségeket biztosító, már-már luxus felszereltséggel rendelkező házat találhatunk a kínálatban, ilyen például ez a 2007-ben épült, minimál stílusú, szaunával és két garázzsal ellátott családi otthon. Fedett terasz, kandalló és jacuzzi is tartozik a házhoz, ami így a tökéletes nyugalom szigete lehet.

Természetesen kevésbé felszerelt, hétköznapibb házakat is találunk bőven, és ha esetleg luxusvillára vágyunk, Miskolcon az is megtalálható, a Koltozzbe.hu miskolci családi ház listájában minden szerepel.

hirdetés