Milyen a tökéletes gyerekszoba?

A tökéletes gyerekszobát a praktikusság és a biztonság határozza meg. Az hogy kinek mi a tökéletes több tényező határozza meg, például a gyermek életkora, hányan fogják igénybe venni a szobát, mekkora méretű a helyiség. Ez az a helyiség, ahol néhány évente változnak a bútorok, a dizájn. Egy babaszobába elég egy kiságy, pelenkázó és egy kisszekrény, ezután kikerül a pelenkázó, cserélni kell egy nagyobb ágyra és egyre több tárolóhelyre. Aztán jön az iskolás korszak az íróasztallal, még több tárolóra lesz szükség, emellett ahogy növekszik a gyermek más igényei lesznek a környezetére is.

Nézzük a legfontosabbakat mire kell odafigyelnünk:

A Fal

A fal színének harmonizálnia kell a berendezéssel. Ne válasszunk túl élénk, harsány színeket, részesítsük előnyben a pasztell árnyalatait. A világos színek tágítják a teret és több fényt engednek a sötétebb helyiségekbe is.

Ebben a IX. kerületi lakásban, gyönyörű világos és tágas a gyerekszoba. A fehér falak a tisztaság érzetét keltik a szobában.

Bútorok

A bútorok között törekedjünk a praktikus, nem túl robosztus darabokat előnyben részesíteni. Fontos, hogy minden bútordarab rögzítve legyen, nehogy a gyerkőc magára rántsa. Bátran használhatunk vidámabb, élénkebb színeket, esetleg meglepő formákat is.

Ez a gyerekszoba remek példa a színes és praktikus bútorok bemutatásának. Két gyermek osztozik a szobán, de a szinteltolásos ágy megoldással mindenkinek megvan a saját kis tere.

Játékok

A legnagyobb kihívás egy gyerekszobában a játékok elhelyezése úgy, hogy rendezettnek tűnjön a szoba. A legjobb ha zárt tárolókban helyezzük el a játékokat, így lesz a legkönnyebben rendben tartható a szoba.

Királylányos szobát mutatok ebben a solymári családi házban. A szoba letisztult és rendezett. A szekrényekben valószínűleg még ott lapulnak a játékok, de a berendezés már egy tinédzser lány ízlését tükrözi.

Összességében a tökéletes gyerekszoba kérdése egyszerű. Olyan legyen ahol a gyermekünk jól érzi magát, szívesen játszik és tölti az időt. Ha nem érzi komfortosan magát a szobájában az egész házat birtokba veszi és mindenhol a játékait fogjuk kerülgetni (ami persze így is, úgy is előfordul).

 

hirdetés