Mi a helyzet az albérlet piacon?

Augusztus elején már javában pezseg az albérlet piac. A diákok a ponthatárok kihírdetése után kezdik el a kiadó lakások kutatását. Az idén a vírushelyzet miatt jóval több kiadó ingatlant találunk mint az előző években. A jelenlegi megnövekedett kínálatban a bérleti díjak is eltérőek lehetnek. Szinte teljesen ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkező lakások bérleti dija akár több 10 ezer forinttal is eltérhet.

Hogy ne legyen olyan nehéz a kutatás, hoztunk pár tippet és a legszebb kiadó lakásokat a piacon.

A diákok között a legkeresettebb megoldás a garzon lakás, amely a kisebb, mint 40 négyzetméter alapterületű lakásokra korlátozza a lehetőségeket. Fontos szempont még a megfizethetőség, és hogy közel helyezkedjen el egyetemhez, illetve mindenképp komfortos legyen.

Budapest V. kerület

Az országházhoz közel, első emeleti igényesen teljes körűen felújított, újszerű állapotú galériázott lakás hosszabb távra kiadó. A praktikusan kialakított galéria franciaággyal, beépített szekrénnyel és polcokkal rendelkezik. A lakás teljesen felszerelt és gépesített. Háziállat nem tartható és dohányozni sem lehet. A bérleti díja havonta 145 ezer forint.


Budapest XIII. kerület

A főváros XIII. kerületben, Újlipótváros szívében, közel a Szent István parkhoz, a Duna parthoz, egy szép, Bauhaus liftes ház negyedik emeletén kiadó egy hangulatos kislakás. A 37 négyzetméteres ingatlan csendes és igényes kialakítású. Kiváló állapotú luxus lakás, gépesített konyhával, ízléses berendezéssel, teljesen bútorozottan, beépített gardróbszekrénnyel, gyönyörű fürdőszobával. A lakás körbeszigetelt falakkal rendelkezik, az ablakok egy belső zöld kertre néznek. Háziállat ide sem hozható és a dohányzás sem megengedett.  Minimum egy évre szeretnék kiadni 170 ezer forintos bérleti díj mellett.

Budapest VII. kerület

VII. kerületben, a Rottenbiller utcában kiadó egy új építésű 22 négyzetméteres minigarzon. Elhelyezkedését tekintve a Keleti Pályaudvar 350 méterre található, onnan pedig a tömegközlekedés megoldott. Az apartman teljesen felszerelt, gyakorlatilag tényleg csak be kell költözni. Egy emeletes ágy, mellé egy konyha hűtővel és még egy kanapé is befért. Diákok számára tökéletes választás. Az épületben található mosóhelyiség és konditerem is. A lakás havi bérteli díja 120 ezer forint, és két havi kaució szükséges.

 

hirdetés