Mesés műemlék épületek az ingatlanpiacon

Valódi kastélyok, kúriák találhatóak az ingatlanpiacon. A választék nagyon széles skálán mozog, a költözzbe.hu kínálatában közel 300 műemlék védelem alatt álló ingatlant számolhatunk. Az eladó ingatlanok nagy része felújításra szorul, de még így is gyönyörűek. 

Nézzük a kínálatot!

Tolna megye, Paks és Kölesd között, az M6-os autópályától 5 km-re eladásra kínálunk egy hektáros területen lévő 650 m2-es összkomfortos, jó állapotú kastélyt. A kastély az 1600-as évek végén épült, végső formáját az 1840-es években nyerte el klasszicista stílusban. Található benne 8 szoba, melyekből jelenleg egy nagyméretű szoba (82 m2) műteremként szolgál. A környék termálvízben gazdag, remek lehetőség gyógyfürdő és rekreációs központ létrehozására. Az ingatlant gondozott zárt ősfás-bokros park öleli körbe, a szobákból kilátással a szomszédos tóra.

A Sörház a Királykő lábánál található. Az épület maga műemlék, az 1800-as években cseh serfőző mesterek ebben az épületben tevékenykedtek. Már a Rákóczi szabadságharc idején híresek voltak a kapolcsi fazekasok, serfőzők, gombkötők és tímárok, a jellegzetes molnár ipar mellett. Az épületet 2001-ben újították fel és nyerte vissza régi formáját. A házhoz 6000 négyzetméteres kert, egy vendégház és egy 30 méteres borospince tartozik.

Az 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a Bükkösdi Petrovszky kastély. A barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően e kastélyt is jellemzi a lapos kupolás középrizalit, melyet a főbejárat felett erkély díszít. A középrizalit timpanonjába az építtető Petrovszky család címere került. Az 1736-ban felépült kastélyt Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond építtette.

Egyedi panorámával, szép állapotban karbantartott kúria jellegű ingatlant kínálnak eladásra. 1750-ben épült a környékre jellemző vulkanikus kőből, a 200 éves berendezés gondoskodik az egyedi hangulatról és értékekről.

A X. kerületben klasszicista stílusban épült kúria, villaépület eladó! Ez a 250nm hasznos alapterületű egykor szebb időket is látott villaépület egy mintegy 8400nm-s telken helyezkedik el. A jelenlegi épület mellett a telek beépíthetősége révén 30%-ig bővíthető. Az ingatlan pince, földszint és két emelet kialakítású, jelenleg felújítandó állapotú. Kis fantáziával nagyszerű, az építésének korára jellemző pompát lehet kihozni belőle.

 

hirdetés