Felújított panellakások Budapesten

A szárnyaló ingatlanárak mellett a panellakásokra való kereslet igen magas. Sokan ódzkodnak ezektől az ingatlanoktól a nem túl korszerű kialakításuk miatt, de számos ellenpélda igazolja már, hogy némi átalakítással és felújítással szuper otthon varázsolható belőlük, legyen szó minigarzonról vagy több szobás családi otthonról.

Van néhány alapelv, amit érdemes betartani, ha panellakás felújításába vágjuk a fejszénket. Igyekezzünk kihasználni az ablakok adta természetes fényt és ha lehet, a közösségi tereket nyissuk egybe, hogy a térérzet minél tágasabb legyen. Használjunk világos színeket a falak festésénél vagy tapétázásánál, kerüljük a túl sötét/erős színeket és hangsúlyos mintás tapétákat. Ahhoz, hogy új életet adjunk egy elsőre nem túl hívogató panellakásnak, a cél az legyen, hogy egy kellemes színekkel berendezett, otthonos hangulatot teremtsünk.

Szerencsére jó néhány ilyen ingatlan található most is a piacon, így azoknak sem kell aggódniuk, akik már felújított panellakást keresnek Budapesten. Kiválasztottunk párat a költözzbe.hu ingatlanportál kínálatából, amik jó például szolgálnak felújítási tippeket keresőknek és jó vétel lehet azoknak, akik felújított panelt keresnek.

Felújított garzon a 15. kerületben

Első választottunk ez a mindössze 36 m² alapterületű újpalotai lakás, ami praktikus elosztásnak köszönhetően jól használható. A félszobának köszönhetően van különnyíló hálószobája és mind a konyha, mind a fürdőszoba felújításra került. A konyhában a nyír színű szekrények mellé a szürke különböző árnyalataiban választottak munkapultot és csempét, páraelszívó és elegendő szekrény is került kialakításra. A fürdőszobában ezzel szemben sokkal izgalmasabb csempét és járólapot raktak le, a mostanában olyan népszerű cementlapra hajazó stílusban. 

2 szobás lakás Óhegyen

A következő lakás igazán jó példa arra, hogy a bútorok okos összeválogatásával menyire jó összhatást lehet elérni. Igaz, hogy ez a lakás csak részben felújított, de mégis nagyon hívogató, hiszen visszafogott bézs és szürke árnyaltokban rendezték be. Kedves is részleteket is bőven találunk, ilyen például a fürdőben a bambuszos minta a csempén vagy az erkélyen a raklapokból készített pihenőpad.

Csepeli felújított modern panellakás


Az utolsó tippünk ez a különleges stílusban felújított 75 m²-es, 2+1 félszobás lakás Csepelen, a 21. kerületben. Dominál a fehér szín, amit szinte minden helyiségben használtak, viszont különleges tapétákkal és színekkel egészítették ki itt-ott. A konyhaszekrény egyszerűségét például egy Marilyn Monroe kép töri meg, sok az üveg és a tükör felület, valamint a türkiz szín is visszatérő elem falszínben is és dekorációban is.

hirdetés