Kertes házban Budapesten

Ha kertes házba költöznénk a főváros környékén, az egyik legnehezebb döntés az, hogy elhagyjuk-e a városhatárt vagy maradjunk Budapesten belül. Mindkét oldalnak vannak pro és kontra érvei, mi most azt szeretnénk feltérképezni, hogy ha Budapesten belül maradnánk, mondjuk mert fontos a tömegközlekedés, akkor milyen lehetőségeink vannak.

A fővárosban nemcsak az újépítésű lakások piaca dübörög, hanem házakat is építenek bőven. Ezeknek az alapterülete, elosztása eléggé hasonló, viszont az árat nagyban befolyásolja, hogy a budai vagy a pesti oldalon szeretnénk letelepedni: nem ritka, hogy a budai oldalon egy ugyanakkor ház akár 40-50%-kal is magasabb áron fog elkelni.

De mi nem csak az újépítésű házak között néztünk szét, lássuk, mit találtunk:

A költözzbe.hu ingatlanportálon több, mint 6000 db találat van a budapesti családi házak, ikerházak és sorházak kategóriára.

A 21. kerületben, Csepel található ez a felújított 2 szobás ház, aminek legkellemesebb része a hatalmas fedett terasz az udvaron. A kert is nagyon szépen füvesített, parkosított, medence is található benne.

Következő találatunk ez a 42 millió Ft-ért kínált Soroksári ház. Klasszikus kockaház, amely azonban 2010-ben teljes körű felújítás esett át. Padlófűtés, beépíthető tetőtér és pince található a házban, a nagy és világos, kandallós nappali-konyha szuper családi közösségi tér lehet.


Ha a fővároson belül keresünk nem túl régi ingatlant, akkor jó eséllyel találunk ikerházat vagy sorházat. Ez a 2018-ban épült, 3 hálószobás ház is ilyen sorház a 16. kerületben, a Csabaliget lakóparkban. Világos, jó elrendezésű és a kertkapcsolat révén megkapjuk a kertes ház élményt is.

Utolsó találatunk ez a 2007-ben épült családi ház a 18. kerületben. A mostanában épülő modern stílusú házak közül kilóg kicsit a vidékiesebb stílusával, mit pont ezért szeretjük. A ház építésénél kívül-belül sok bontott téglát és fát használtak, ami erősíti a rusztikusabb stílust. Ennek ellenére a 200 m²-es ingatlan minden elképzelhető kényelemmel fel van szerelve. A fő házban 4 hálószoba és 2 fürdőszoba található, dupla garázs és egy 100 m²-es wellness épület is tartozik hozzá, amiben finn szauna és fűthető medence szolgálja a tökéletes pihenést.

hirdetés