Irány a Balaton!- Frissítő pihenés a vízparton

Tombol a kánikula az országban, már a 27 fok feletti átlaghőmérséklet miatt az elmúlt időszakban hőségriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat is. Ebben a  nyári forróságban a legjobb amit tehetünk, ha vízpartra megyünk. A Balaton és környéke Magyarország egyik legfelkapottabb turisztikai területe, a napsütötte lejtőin sok szőlőt és gyümölcsöt termesztenek. A harmonikus szépségű táj nyugtató hatással van a pihenő emberekre. Van aki az északi és van aki a déli partjára esküszik, de abban mindenki egyetért hogy egy Balaton melletti nyaraló kész főnyeremény.

Egy korábbi cikkünkben a lélegzetelállító vízparti panorámás ingatlanokat közül válogattunk, most a Balaton melletti szebbnél szebb házak kínálatából szemezgettünk.

Mindenkinek mások az igényei, ha kisgyermekeink vannak, legjobb olyan helyre menni, ahol sekélyebb a víz, esetleg van kialakított öböl a gyerekeknek. Számos ilyen strand van a parton, mint például Csopakon, ahol kialakított homokos strandrésszel várják a családokat. Csopakon 66 eladó ingatlant találtunk a kínálatban, amik közül a szerkesztőségünk kedvence ez a hagyományőrző kúria, melyhez tartozik egy pincészet és fél hektáros szőlő birtok.

Siófok a szórakozni és bulizni vágyók paradicsoma, de ha egy képzeletbeli sétán haladva körbe járnánk a várost megelevenedne a századforduló boldog békeéveinek hangulata. Az Ezüstparton található ez az elegáns ingatlan, csupán 50 méterre a parttól.

A Balatonhoz közel, mégis városi forgatagba csöppenhetünk Veszprémben. A városnak sajátos hangulatát a központi helyen álló veszprémi vár határozza meg. Ha már unjuk az egész napos strandolást, számos koncert, fesztivál és zenei program közül választhatunk, vagy akár ellátogathatunk az állatkertbe is. Az Óváros tér ikonikus épületei szomszédságában igazi gyöngyszemre bukkantunk, erre a 6+1 szobás polgári kúriára.

Az összeállítás végére a Badacsonyi borvidék került. Egy borospince előtt megpihenve az összes érzékszervünknek gyönyörűséget szerezhetünk, a borok minősége párosul a táj szépségével, a tó, a szőlőhegyek, a fehér falú présházak látványával. A Badacsonytördemicen és Badacsonytomajon található ingatlanokra falusi CSOK támogatás vehető igénybe. A falusi CSOK-ról bővebben itt tájékozódhatnak. Badacsonylábdihegyen eladó ez a balatoni panorámával rendelkező családi ház, mely rendelkezik minden feltétellel a borkészítéshez.

 

 

 

 

 

 

hirdetés