Ingatlanok – ahol megállt az idő

Az ország területén számos olyan műemlék jellegű épület, lakóingatlan van ahol szinte megállt az idő. Ez a néhány kúria, kastély csodálatos környezetben, felújítva vagy felújítandó állapotban várja, hogy ismét rájuk találjon a szerencse és régi fényükben pompázzanak. 

Nézzük az eladó ingatlanokat!

Makovecz stílusú ház mesés környezetben

Bakonyjárón, különleges Makovecz stílusú ingatlant kínálnak eladásra, mesés környezetben. Ha szeretne a világ zajától elbújva, a nyugalomban élni, ez a hely lehet maga a paradicsom. Az épület mögött található négy ló tartására alkalmas istálló, így a lovak szerelmeseinek is tökéletes választás.

Eladó ház Marispusztán

Kiskunmajsán eladó ez a gyönyörű, hangulatos kúria jellegű ingatlan. Az épület 1910-ben épült és 2002-ben kezdték a korszerűsítését. Esztétikus belsőépítészeti megoldássokkal és elegáns berendezéssel rendelkezik.

Tápiószelei kúria

A rezidencia az Alföld szélén, a Gödöllői dombság lábánál, a Tápió és a Hajta folyócska találkozásánál helyezkedik el. Festői környezetben, 2 hektáros ősparkjával kellemes pihenést, kikapcsolódást nyújt. Az 1900-as években Dr. Viczián István főispán által tervezett és épített épület egy komoly felújítás után nyerte el mostani, végleges arculatát. Az ingatlan elhelyezkedése és adottságai révén is alkalmas esküvők, bálok, konferenciák, szakmai előadások, céges – baráti – társasági összejövetelek és egyéb rendezvények színvonalas megrendezésére.

Balatonedericsi kúria

Ennek a balatonedericsi épületnek a történetét homály fedi, valószínű hogy a falu jegyzőjének tulajdonában volt. Gyönyörű oszlopos homlokzatával romantikus látványt nyújt, mintha tényleg megállt volna az idő.

Nagypolgári hangulat Balatonszepezden

Balatonszepezden, a Balaton északi partján ékeskedik ez a lenyűgöző nagypolgári kúria. A villa gyönyörű balatoni panorámával rendelkezik, 1904-ben épült, majd 1988-ban és 2005-ben felújítások történtek.

Ghyczy-kúria

Eladó a Ghyczy-kúria! Az 1860-as években építette Ghyczy Pál, majd az 1950-es években a Nagyigmándi Termelőszövetkezet kezébe került és szolgálati lakásokat alakítottak ki benne. Ebben a gyönyörű épületben rengeteg lehetőség van melyeknek a képzelet szabhat határt.

Veres Pálné kúria

A Vanyarcon található kúria az Újvári család közös összefogásával épült fel, majd 22 évvel ezelőtt felújításon esett át. A rekonstrukciót korabeli képek alapján készítették.

 

hirdetés