Majdnem szellem járta kastélyok – Halloweeni különkiadás

Mai rendhagyó válogatásunkban pár olyan kastély szerepel, amik valaha pompás épületek lehettek (és némi törődéssel újra azzá válhatnak), de jelenlegi állapotukban beillenének egy halloweeni film forgatásának helyszínéül is.

Felújításra szoruló kastély Pápa közelében

Pápától 13 km-re fekszik ez a grófi kastély, amit 341 millió Ft-ért árulnak. Korábban gyermekotthonként működött, de az otthon bezárása óta teljesen kihasználatlan, felújításra szorul. Egy 6 hektáros parkban fekszik a kastély, ahol egy kápolna is található, 108 méter mélyben pedig ivóvíz minőségű vízréteg húzódik, többféle hasznosítási lehetőséggel.

16. századi kastély Vas megyében

A 16. században épült ez a több épületből álló épületegyüttes, ami egy 145 000 m²-es arborétum területén fekszik. A kastélyban, a cselédházban és a többi melléképületben összesen több mint 70 szoba van, így már nem is olyan meglepő a 899 millió Ft-os ár. A hozzá tartozó területen egy halastó és egy focipálya is fekszik.

1902-ben épült kastély Székesfehérvár mellett

Hatalmas ősfák alatt áll ez a több mint 100 éves rezidencia Székesfehérvártól nem messze. 2,7 hektáros földterületen fekszik az épület, az ára 420 millió Ft. A 19. századi hangulatot több kandalló, az eredeti formájában megőrzött könyvtárszoba és a hozzá kapcsolódó télikert biztosítja.

Vadászkastély Dédestapolcsány dombjain

A Serényi kastély Dédestapolcsány felett, egy dombon helyezkedik el. A lista “legolcsóbb” tagja, 195 millió Ft a hirdetésben szereplő ár. Az eredeti állapotában pompás lehetett, a mostani tulajdonos igyekezett a nagyon elhanyagolt kastélyt helyreállítani, hogy a leginkább hasonlítson korábbi formájára. Izgalmas részlet, hogy a közel 5 hektáros kertben barlangok és egy kis kútház is van.

Az 1600-as években épült kastély Tengelicen

Klasszicista stílusban épült, jó állapotú kúriát árulnak Tengelicen, Tolna megyében 210 millió Forintért. Két hatalmas borospincével az épület alatt, a tóra néző szobai kilátással és az ősfás parkkal igazán elegáns a környezet. A fekete bútorok a belső tereknek különleges hangulatot adnak, a mi kedvencünk a fekete konyha, ritkán látni ilyesmit.

hirdetés