Élvezzük, amíg lehet: erkélyes, teraszos válogatásunk

Az indián nyár tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy pár hétig még élvezni tudjuk az erkély nyújtotta előnyöket. Amellett, hogy reggel-délben-este igazán hangulatos kiülni egy csésze kávéval vagy egy pohár borral, sokkal természetközelibbé teszi otthonod, hiszen feldobhatod fűszernövényekkel, virágokkal, vagy akár kisebb, termést hozó bokrokkal is. Mutatunk néhány eladó ingatlant, amikről nem érdemes lemaradnod, ha otthonodat kizárólag erkéllyel vagy terasszal tudod elképzelni.

Télikert vs dolgozósarok Békásmegyeren

A panellakások lakói számára nem újdonság a beépített erkély fogalma. Szerteágazó megoldásokat látni ennek kihasználásáról, az elválasztó fal teljes lebontásától egészen a külső ablakok kiszedéséig. Ebben a békásmegyeri háromszobás lakásban a külső ablakok maradtak, az elválasztó falat és az erkélyajtót pedig eltávolították, így megnagyobbítva a rendelkezésre álló teret és kibővítve a nappalit.

A beáramló fényáradat remek lehetőséget biztosít akár egy télikert kialakításához. Egy növényekkel gazdagított szoba nem csak otthonosabbá és karakteresebbé válik, hanem a levegő minőségét is nagyban javítja, illetve közérzetünket is pozitív irányban befolyásolja. A kis oázis lehetősége mellett kiváló helyet adhat ez a néhány négyzetméter egy dolgozósaroknak is. Ahogy korábbi cikkünkben említettük, érdemes ezt a teret hálószobánkon kívül kialakítani, és mi is lehet jobb hely erre, mint az élettel teli nappali?

Baráti beszélgetések az Orczy Lakóparkban

Következő résztvevőnk sokmindenben ellentéte az előzőnek: egy belvároshoz közeli lakóparkban, egy háromszobás téglalakás nyitott erkélyeiről tekinthetünk ki a pörgős mindennapokra. Mindkét loggia asztallal és székekkel felszerelt, így helyszínéül szolgálhatnak egy-egy kellemes koraesti baráti beszélgetésnek, néhány növénynek, és a nemsokára aktuálissá váló tökfaragásnak is.

Az idilli hétvégék helyszíne

Dunaharaszti a főváros közelségének köszönhetően kedvelt építkezőhellyé vált – számos újépítésű igényesen berendezett családi ház várja az agglomerációba költözni vágyókat a Költözzbén is. Ékes példája ennek ez az ikerház, amely a minimalista elegáns megjelenés szellemében készült. A gyönyörű enteriőr mellett pedig érdemes a teraszra is kitekinteni, ugyanis a napozóágyak és az ülőgarnitúra mellett egy grillsütő és egy pezsgőfürdő is elhelyezésre került. Mi biztosan szívesen töltenénk itt a vasárnap délutánunkat, és te?

Apád-anyád idejöjjön!

Válogatásunkat egy Győr közkedvelt részén 2020-ban épült társasház fölszinti, nagy teraszos lakásával zárjuk. A tágas ingatlan fenntartási költsége igen alacsony, és a hatalmas térrel rendelkező otthon akár két lakásra is osztható. Igen tágas fedett terasz áll a rendelkezésünkre, ahol a családi összejövetelek is kényelmesen levezényelhetőek – persze csak amíg az időjárás engedi. A társasház közös használatú udvara pedig egy lépéssel elérhető, így gyerkőceinket is a közelünkben, biztonságban tudhatjuk.

hirdetés