Csempészd be a tavaszt az otthonodba!

Ebben a még csak elő-előbújó tavaszban különösen jól esik, ha akár már az időjárást megelőzve becsempésszük a tavaszt az otthonunkba. Összegyűjtöttünk ezért néhány egyszerű és főként pénztárcabarát ötletet, hogy hogyan is dobhatjuk fel a lakásunkat a tavasz hangulatával.
Ha a tavaszi nagytakarításon már túl vagyunk, de még mindig nem érezzük úgy, hogy a lakás miden pontja felkészült az új évszakra, akkor hasznosak lehetnek e heti tippjeink.

Párnák, textilek

Az első lépés mindenképpen az legyen, hogy ha voltak az őszi-téli szezonban szőrmés, kötött, kuckózós kiegészítőink, akkor azokat csomagoljuk el gyorsan, van egy pár hónapjuk pihenni. Cseréljük le a nehéz, meleg hatású dekor elemeket, mint például a párnák és takarókat frissebb, üdébb darabokra.
A nappaliban tegyünk ki pár pasztell színű, akár virágos párnát (költségtakarékos tipp: ha szabvány méretű díszpárnáink vannak, akkor elég csak a huzatokból beszerezni pár vidámabb darabot), az étkezőben cseréljük le a terítőt egy hasonló színűre. Ezekkel érdemes kísérletezni, néhány ezer Forint befektetéssel erőteljes változást érhetünk el bármelyik helyiségben – akár olyan színeket is kipróbálhatunk, amik elsőre merésznek tűnnek. Korábbi cikkünkben összeszedtük, hogy a 2019-es évben mik lesznek a trendszínek, a ködös kék vagy a halvány rózsaszín szuper tavaszi szín, ezek használatával nem csak vidám lesz az otthonunk, hanem még trendi is!
Ne felejtsük ám el, hogy nem csak a szín számít, hanem az anyag is, a lennel, a könnyű selyemmel, a vékonyabb textilekkel egyszerűbben elérhetjük a kívánt hatást.
Ebben az alapvetően fehér és világos színekkel berendezett nappaliban vidám fókuszpontot képeznek a napsárga párnák:

Aki bátrabb, vagy nagyobb változást szeretne, akár a függönyök vagy a szőnyegek lecserélését is megteheti, a hatás garantáltan észrevehető lesz!

Növények

A virágok, a zöld növényeknél semmi sem hozza jobban a tavasz érzését. A már meglévő szobanövényeink mellé bátran tegyünk néhány tavasziasabbat. Ha szeretjük sűrűn változtatni a virág kompozíciókat, akkor a vágott virág lesz a barátunk, de ha környezetbarátabb és olcsóbb megoldást keresünk, akkor inkább a cserepes növényeket érdemes választani. Egy-két vidám kaspóban lévő nárcisz vagy krókusz biztosan feldobja a szoba hangulatát, de a mi kedvencünk a jácint, ami élénk színei mellett fantasztikus illatával is elhozza a tavaszt az otthonunkba!

Azoknak sem kell aggódnia, akik nem mesterei a szobanövények gondozásának – szerencsére nagyon sok cég készít már élethű, a szemnek is kellemes művirágot, legyen szó akár zöldekről, akár virágos növényekről. Bátran válasszunk közülük!

Világítás

Már jó néhány lakberendezéssel kapcsolatos cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy mennyire fontos a megfelelő világítás az otthonunkban, pláne, ha itt-ott nincs elegendő természetes fény. Ha úgy érezzük, hogy vannak sötétebb részei a lakásunknak, szerezzünk be egy megfelelő méretű asztali vagy állólámpát, a legjobb, ha valamilyen vidám burát választunk hozzá. A sötét sarkok „tavaszosítására” szuperül alkalmazhatóak a fentebb már említett művirágok, ezeken a helyeken élő növény úgysem maradna meg, de egy kis zöld színnel feldobhatjuk.

Illatok

Illóolajokat használni nem csak télen érdemes: cseréljük le a narancsot és a fahéjat könnyebb, virágos illatokra: vanília, levendula, rózsa, ilang-ilang… Rengeteg a lehetőség!

Ha még ez is kevés

Vidám párnák, kellemes virágillat és csupa zöld növény a nappali, de még mindig nem elég? Ha nagyobb változásra vágyunk kis befektetéssel, jó trükk lehet átrendezni az adott helyiséget. esetleg egy-két kisebb kiegészítő bútorral teljesen átformálhatjuk egy szoba hangulatát.

 

Képek forrása: queersupe.com; carlaaston.com; confessionsofanorthernbelle.com
hirdetés