Tervezzük meg tavasszal a kertünket

A tavasz a megújulás évszakja, ébred a természet és vele együtt az emberek érdeklődése is kinyílik. Ilyenkor van a kertrendezés időszaka, ha szép virágoskertet szeretnénk, most van itt az ideje a tervezésnek és a beszerzésnek. 

A tervezésnél több szempontot kell figyelembe vennünk, például mit szeretnénk az eredeti kert elrendezésből meghagyni és mi az a rész, amit biztosan átépítenénk. Mindenképp készítenünk kell egy tervrajzot, amiben megtervezzük az ültetéseket.

Ha készen vagyunk a tervezéssel, indulhat a beszerzés. Nem könnyű feladat minden egyes növényünk egy helyről beszerezni. Én, ha tehetem, a kedves növényeim a piacon vagy ismerősöktől apránként szerzem be. Amikor az ültetés következik, rendszerezem és fényigényük szerint ültetem őket.

Amikor mindent beszereztünk jöhet az ásás, gereblyézés, esetleg trágyázás hogy minél tápanyag dúsabb földbe ültethessük a virágokat. Megkönnyítheti a dolgunk a földbe épített öntözőrendszer, hiszen a növényeink sok nedvességet igényelnek és a mindennapi locsolásra nem tud, mindenki időt szaktani fér bele.

Ebben a madárcsicsergős, zöldövezeti ingatlanban, gyönyörű virágoskert tárul elénk.

Egy mutatós dekoratív kerthez, használjunk bátran kiegészítőket, kaspókat, térköveket, lámpákat, lampionokat. A virágoskertet az ültetési módok is feldobják, én előszeretettel használok kiselejtezett használati tárgyakat, lábasokat, bögréket az ültetéshez.

hirdetés