A letisztult skandináv stílus

A skandináv stílus a lakberendezésben harmonikus és rendezett. Az egyik legfontosabb irányvonala az egyszerűség, ami nem egyenlő a minimalizmussal. Jellemzik a világos bútorok, a tágas és világos terek, muszáj fényt csempészni ezekbe az otthonokba, hiszen a skandináv országokban hónapokig keveset süt a nap. Ebben a stílusban szívesen használják a természet színeit és burkolatait. 

Jellemző színei

Egy skandináv stílusú otthonban a natúr, visszafogott alapszínű bútorokat színes textíliákkal tehetjük mozgalmasabbá. Hogy otthonosabbá tegyük használjunk puha, mintás textíliákat, színes kiegészítőket és elmaradhatatlan társa a zöld növényzet. A kiegészítők is természetbarát anyagokból készülnek, fonott kosarak, üveg és kerámia dísztárgyak, melyek minden esetben a funkcionalitásra törekednek. Rendkívül jól megfér egymás mellett a vintage stílussal, csempészhetünk egy két kopottabb bútort is az otthonunkba.

Fényforrások

Az egyik legfontosabb ezekben az otthonokban a világítás. Szeretik a különféle fényforrásokat, álló és függő lámpákat, mécseseket, gyertyákat.

Ebben az 1878-ban épített tégla épületben, a Blaha Lujza tér mellett, egy igényesen berendezett skandináv stílusú lakást kínálnak eladásra. A stílusra jellemző színvilág figyelhető meg, fehér és szürke bútorok, fehér falak színes textilekkel vegyítve.

A belváros egyik legkedveltebb utcájában, a Dohány utcában eladó ez a letisztult skandináv stílusú, pazar elosztású ingatlan. Ezek a nagypolgári lakások remekül berendezhetőek erre a stílusra, a nagy belmagasság passzol hozzá.

A skandináv stílusú lakások az élhetőséről szólnak. A legkényelmesebben dolgozz otthonról, a család jól érezze magát benne, de baráti összejöveteleknél is használható legyen. A bútorok sokszor több funkciót is ellátnak, esetleg bővíthetők. Nem törekednek a fényűzésre, nincsenek csillogó konyhák, viszont van praktikus munkavégzés és tökéletes főzőhelyiség. Nem zsúfolják tele a szobákat, inkább pár bútordarab van egy helyiségben.

Szentendre belvárosától öt percnyi távolságra eladó ez a tágas és világos tégla lakás.  A lakás szintenként galériázott és igazi ritkaság, hogy három erkélye is van. A burkolatok, nyílászárók, konyha kialakítása skandináv  stílusú.

 

 

 

 

 

hirdetés