3 okos tipp ingatlankereséshez

Az elmúlt években jócskán átalakult az ingatlankeresés folyamata. Most már nem csak ingatlanirodákon keresztül vagy ingatlanos szakemberek segítségével kereshetünk, hanem ezer már opció áll előttünk: önállóan, akár egyszerre több ingatlanportálon keresgélhetünk, részletesen beállíthatjuk a keresőkben, hogy milyet lakást vagy házat keresünk.

Vannak persze örök érvényű tanácsok, amiket érdemes szem előtt tartani, mielőtt belekezdenénk álmaink új otthonának megtalálásába – ezeket részletesen leírtuk egy korábbi cikkünkben:

Hasznos tippek ingatlankereséséhez – hogyan ne vesszünk el az ezernyi hirdetés között

Ezeken kívül szerencsére már vannak a kezünkben olyan eszközök is, amik megkönnyítik a keresés folyamatát. Nem csak időt, hanem még pénzt is spórolhatunk velük. Nézzük!

Mobilos keresés

Az ingatlanhirdetéseket általában nem 1-2 hétig böngészi az ember (hacsak nem nagyon, de nagyon szerencsés). A több héten, akár hónapokon át tartó keresés rengeteg időt tud elvenni a hétköznapokból, de szerencsére a minden másra is használt mobilunk (vagy tabletünk) ebben is bevethető. Minden komoly ingatlanhirdetési portálnak van mobilra optimalizált verziója vagy saját applikációja. Ezeknek az a lényege, hogy a mobiltelefonunk kisebb kijelzőjén is kényelmesen, átláthatóan tudjuk böngészni a hirdetéseket. Ugyanúgy bejelentkezhetünk a profilunkba, elmenthetünk hirdetéseket és kereséseket, mindezt a reggeli metrózás vagy az irodai kávészünet közben.

Hírlevelek

A hírlevél szó hallatán a legtöbb embernek bosszantó levélszemét jut az eszébe, viszont ha új otthont keresünk, akkor nagy segítség lehet. Ha beregisztráltuk az e-mail címünket az ingatlanportálra, létrehozhatunk mentett kereséseket. Beállíthatjuk, hogy melyik települések érdekelnek, milyen méretű ingatlant szeretnénk, valamint azt is, hogy mennyit szánunk rá és hírlevél formájában folyamatosan megkaphatjuk az általunk megjelölt kategóriában felkerült új hirdetéseket. Így nem kell minden nap újra és újra beállítani a paramétereket, mivel ezek ritkán változnak.

Árak összehasonlítása

Míg a mobilon történő keresgélés és a hírlevelek használata időt és energiát spórol, a pénztárcákat is kímélhetjük, ha ügyesen használjuk a netes opciókat. Más témában már ismerős lehet ez a megoldás: ha szállást keresünk, vagy valamilyen eszközt szeretnénk vásárolni, tucatnyi oldal gyűjti össze, hogy hol milyen áron kaphatjuk meg a szolgáltatást/terméket. Az ingatlanhirdetéseket is figyeli egy oldal, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy az ingyenes bővítményt letöltjük az asztali gépen használt böngészőnkre. Ezek után a program folyamatosan figyeli a megtekintett hirdetéseket, és ha az éppen megnyitott hirdetést máshol is megtalálja, akkor megnézhetjük az általa generált listát és ha mázlink van, akkor olcsóbban is megtalálhatjuk ugyanazt az ingatlant. Az áron kívül még a képeket is összegyűjti minden oldalról, minden információt egy helyen láthatunk. Egy rövid videóban meg is mutatják, hogy hogyan működik:

hirdetés