Szeretnél egy kastélyt vagy kúriát?

Magyarországon számos csodás kastélyt találunk az eladó ingatlanok sorában. Kastélyok, kúriák, régi birtokos családok palotái amelyek felbukkannak országszerte az egykori uradalmak területén. Közülük több kitűnő állapotban van, de némelyik kiállta az idő próbáját és rekonstruálásra vár. Az akár 100 éves épületek mögött különleges történetek bújnak, amiket érdemes megismerni a vásárlás előtt.

Ezekből válogattunk egy csokorba az eladó ingatlanok közül.

Verőce

A kastély az 1900-as évek elején épült, leghíresebb tulajdonosa Huszár Károly burlesque színész volt, akinek beceneve után a kastély Pufi kastély néven ismert. A kastély kertjében több egyedi szobor áll. A 2000-es évek elején teljes körű felújításon esett át, megtartva a eredeti stílusjegyeit, de a felszín alatt a lehető legmodernebb technikát építették be.

Visegrád

A Latinovits család Dunára néző otthonát, a 19. század második felében építették, Feszl Frigyes tervei alapján. A villa jelen állapotában nem tündököl, de rengeteg potenciál van benne és jobb sorsot érdemel.

Göd

Gödön, 1903-ban építették ezt a szépen karbantartott nagypolgári villát. 2020-ban luxus minőségben újították fel a 173 négyzetméteres villát, a romantikus stílusjegyeit megőrizték.

Nyírmártonfalva

Nyírmártonfalván a Reviczky-kastélyt kínálják eladásra. 1760-ban került megépítésre a főépület homlokzata, majd további szárnyakat 1840-es években építettek hozzá. Az impozáns kúriát vajai és luskodi gróf Vay (II.) emeltette az 1840-es években, klasszicista stílusban. A halála előtt eladta a birtokot Madarász Sándornak, aki átalakíttatta a kúriát, amely ekkor kései historizáló stílusjegyeket kapott. A Madarász családtól 1911 előtt a revisnyei Reviczky família vásárolta meg a kúriát, amelynek a Melánia tanya nevet adta.

Somlószőlős

Somlószőlősön 1850-ben építették, Voyta Adolf tervei alapján, ezt a romantikus stílusú kastélyt, ami egy igazi angol lovagvárra hasonlít. Ez a mozgalmas épület aszimmetrikus alaprajzú és a gótikus romantika egyik korai emléke.  Valószínűleg az 1870-es évek végén építették át a kastélyparkot is. Legutoljára a kastély báró Watzdorff Konrádé volt. A kastélyt és a birtokot 1936-ban a Watzdorff család tartozásai miatt elárverezték, és a falu tulajdonába került.

 

hirdetés