Nyílászárók skandináv stílusban –
minimalizmus, kényelem és rengeteg fény

description of the main photo: Ház a tó mellett, Konin, Lengyelország. Alkalmazott rendszerek: MB-SR50N, MB-86 ST

A dizájn szerelmesei körében világszerte folyamatos népszerűségnek örvend a skandináv stílus, melynek egyikfontos esztétikai elemét a nyílászárók képezik. Az ilyen stílusban megalkotott nyílászáróknál az esztétikai szerep mellett a praktikusság is hangsúlyos szerepet kap: egyesítika funkcionalitást, a kényelmet és a beáradó természetes fény szépségét. A skandináv stílusú nyílászárók minimalista stílusa, a természetes anyagok felhasználása, a nyitott terek és az apró részletek kidolgozottsága olyan harmonikus tér kialakítását teszik lehetővé, amelyben könnyedség és nyugalom uralkodik.

Nyílászárók minimalista stílusban

A skandináv stílus egyik fő jellemzője a minimalizmus. Az ilyen stílusú ablakokat és ajtókat a felesleges díszítések nélküli, egyszerű, letisztult vonalvezetés jellemzi. A minimalista dizájn az elegancia mellett harmóniát és nyugodt légkört sugárzó helyiséget teremt.

Az egyik legfontosabb stíluselem a bejárati ajtó, amely már a tervezési fázisban kiemelt figyelmet kap, hiszen a megfelelően kiválasztott anyagoknak és technológiának köszönhetően egyrészt kiváló hangszigetelést biztosítanak, másrészt pedig a kinti időjárási viszonyoktól függetlenül is megfelelő belső hőmérsékletet tartanak fenn.

Több tucat típusú bejárati ajtó van a piacon; a skandináv stílusú minimalista modellek azonban évek óta
töretlen népszerűségnek örvendenek. Az Aluprof kínálatában éppen ilyen nyílászárók szerepelnek.


Korszerű nyílászáró-megoldások környezetbarát építkezéshez

Az egyszerűségéről, funkcionalitásáról és a környező természettel való harmóniájáról ismert skandináv stílus összhangban áll a környezetbarát építkezés szerves részét képező korszerű ablak- és ajtómegoldásokkal.

A nyílászárók gyártásánál alkalmazott korszerű technológiai megoldásoknak köszönhetően az energiahatékony és környezetbarát építkezés szempontjából kulcsfontosságú, kiváló energiahatékonyság érhető el.

A fenntartható építészeti irányzatnak megfelelő projektek tervezésére szakosodott építészek körében jól ismert az Aluprof márkanév. Széles nyílászáró-kínálatukban többek között a legkorszerűbb hő-, hangszigetelési, tűz- és betörésvédelmi technológiákkal felszerelt alumínium rendszerek is szerepelnek.

A nyílászárók alapanyagaként felhasznált alumínium tartós és az időjárás viszontagságainak ellenálló
termékeket eredményez. Ráadásul ez a nyersanyag gyakorlatilag teljes egészében újrafeldolgozható, így az újrahasznosítással az alumínium elsődleges előállításához szükséges energia akár 95%-a is megtakarítható.

A bejárati ajtótípusok közül külön figyelmet érdemel az eltolt forgástengelyű MB-86N PIVOT DOOR modell. Érdekes nyitási mechanizmus jellemzi, sőt, akár 2 méter széles és 3,4 méter magas ajtónyílásokba is beszerelhető.

MB-86N Pivot Door

A bejárati ajtó mellé gondosan kiválasztott ablakok dukálnak. Ebben az esetben is az Aluprof kínálata olyan megoldások gazdag tárháza, amelyek az épület igényeinek megfelelő ablakok használatát teszik lehetővé. Sok tervező választja a keskeny profilú MB-SLIMLINE modellt, mivel ezek minden modern bejárati ajtó mellé tökéletesen illenek. Az MB-GLASS BARRIER, azaz a padlótól a mennyezetig érő ablakok külső védőkorlátja egy következő érdekesség, amelyet szintén érdemes modern, környezetbarát épületek tervezésénél számításba venni. A korlátkeret színe az ablakkeretekkel harmonizáló színekben választható, ezért nem csak megfelelő védelemként, hanem érdekes díszítőelemként is szolgál.

MB-104 Passive

A skandináv design kulcseleme: a mindenütt beáradó fény

A skandináv területeken a természetes fény felbecsülhetetlen értékű. Ezért itt az ablakoké a főszerep, hiszen rajtuk keresztül árad be a fény az otthon belsejébe. Szintén előszeretettel alkalmazott megoldások közé tartoznak a nagy erkélyek vagy teraszok, melyek a belső teret összekapcsolják a külvilággal, hogy a lakók friss levegőt szívhassanak és gyönyörködhessenek a környező természet szépségében.

Ilyen igények teljesítéséhez tökéletes megoldásnak bizonyulhat az egyik tolórendszerű teraszajtótípus, az MB-Skyline Typ R. Az ajtóra jellemző rejtett keret jelentősen megnöveli az üvegezés felületét.

A minimalizmust, a funkcionalitást és a természetes fényt ötvöző skandináv stílusú nyílászárók dekoratív szerepük mellett a mindennapi élet szerves részévé válnak. Csendes, kellemes légkörű teret hoznak létre, ahol öröm a pihenés, és garantálta jó közérzet. Azok számára is kiváló választás, akik otthonukban a letisztult eleganciát és harmóniát részesítik előnyben.

MB-Skyline Type R

Let’s build a better future

Az Aluprof kínálatában szereplő nyílászárók többféle érdekes, modern megoldást kínálnak. E megoldásoknak köszönhetően minden építési projekt modern stílusú, de mindenekelőtt környezet- és felhasználóbarát építészeti alkotássá válik.

A cikk az Aluprof támogatásával készült.

ALUPROF HUNGARY KFT.
2120 Dunakeszi
Bagoly u. 11., Budapest
Magyarország
+36 27 542 600
aluprof.com/hu

hirdetés