2024 fürdőszoba trendjei

A lakberendezésben minden évben új trendek jelennek meg – és ez alól 2024 sem kivétel. A fürdőszobák nagyrészt tükrözik a lakás többi helyiségét. Az okos technológia itt is megjelenik, a földszínek és a textúrázás pedig szintén különösen népszerű lesz.

Okos technológiák

A háztartások évről évre okosabbak – és ez a trend a fürdőszobákat sem kerüli el. Más időket járunk, manapság már a soha be nem párásodó fűtött tükrök, a kifinomult szekrényvilágítás vagy a hangulatnak megfelelő zenét játszó beépített hangszórók sok fürdőszoba alapkiegészítői. Mindezt nemcsak az okostelefonoddal, hanem bizonyos esetekben a hangoddal is vezérelheted. Még a csapok is lehetnek intelligensek: LED kijelzővel felszerelve, amelyen nyomon követheted a vízhőmérsékletet, a zuhanyfejek pedig a fogyasztást mérik. A fejlődés nem kerüli el a WC-ket sem, amelyek fűtött ülőkével, zuhanyzóval vagy szárítóval is felszerelhetők. A WC automatikus öblítése vagy a csaptelep érintésmentes működtetése pedig már-már alapfelszereltség.

Ipari formatervezés

Beton, tégla, fém és rusztikus bútorok. Az ipari stílus teljes pompájában érkezik a fürdőszobába, egyedi hangulatot kölcsönözve a helyiségnek. Természetesen a burkolólapgyártók is gyorsan éltek a lehetőséggel, és a fent említett anyagok fergeteges utánzatait kínálják. Az indusztriális dizájn mellett egyre népszerűbb a skandináv vagy a boho stílus is – és gyakran találunk olyan kombinációkat, amelyek mindhárom stílus legjavát ötvözik.

Márvány és fa

A természetes anyagok ismét zöld utat kapnak. A kő nagy visszatérésnek örvend a fürdőszobákban, a középpontba pedig az időtálló márvány kerül. Nemcsak klasszikus fehér és szürke formájában jelenik meg, hanem számos más kivitelben is. A fával való kombinációja kivételes egyensúlyt biztosít a hűvös elegancia és a meleg atmoszféra között. Ha nem szeretnél márványba beruházni, ne ess kétségbe. Számos vonzó anyag áll rendelkezésedre, amelyek nagyon jól utánozzák a természetes követ. A márvány dekorációként is megtalálható a hagyományos csempéken vagy a fürdőszobabútorok részeként is. A FAVI kínálatában (nem csak) fürdőszoba bútorok és kiegészítők széles választékát találod.

Rivaldafényben a zöld

A zöld nagyon jól bevált a belső terekben, és népszerűsége ebben az évben sem fog csökkenni. Ez derül ki többek között a National Kitchen & Bath Association (NKBA) felméréséből, amelyben több mint 500 válaszadó 35 százaléka szavazott a zöldre. Az időtlen fehér, amely a második helyre került, a válaszadók 31 százalékától kapott szavazatot. Nem meglepő, hogy a zöld szín ilyen népszerűségnek örvend a fürdőszobákban. Ez a nyugtató szín mindig jól illik a kádban vagy a zuhany alatt eltöltött wellness-pillanatokhoz. Ráadásul számtalan árnyalat között válogathatunk, így a lágy pasztellszínek kedvelői és a sötét elegancia rajongói is találnak kedvükre valót.

Föld színek

Ami a színeket illeti, a földes árnyalatok is nagyon népszerűek, beleértve a barnát, a bézst, a terrakottát és még a sárgát is. Ez összefügg a természetes kő és a fa már említett növekvő népszerűségével. A föld színek harmóniát és melegséget visznek minden belső térbe.

Textúrák

A fürdőszobák berendezésénél a legapróbb részletekre is kezdünk gondolni. Szeretnénk, ha a vizuális benyomás legalább olyan jó lenne, mint maga a fürdőszoba funkcionális elrendezése. Ez egyre inkább azt jelenti, hogy különféle textúrákkal dolgozunk, amelyek mélységet adnak és teljesen új dimenziót hoznak a helyiségbe. A rusztikus kialakítású, barázdált fából készült szekrények mellett megjelennek a 3D-s csempék vagy a kissé szoborszerű kialakítású tapéták is. Itt azonban jól kell választani, hiszen nem minden tapéta alkalmas a nedves fürdőszobai környezetbe. A gyakorlatban leginkább a vinil tapétákat használják, mivel ezek jól bírják a viszontagságos körülményeket, és moshatók is.

hirdetés