Kedveled a régi parasztházakat?

Te is kedveled a régi tradicionális parasztházakat? A következő válogatásban összeszedtük a legszebb eladó parasztházakat a kínálatból. A régi épületek szerelmeseinek fontos az értékmentés és a hagyománytisztelet. A régi parasztházakba új életet lehelni, nem új keletű dolog. Az emberek a felgyorsult városi élet elől a vidéki nyugalomba vágynak és ott is előszeretettel térnek vissza a hagyományaikhoz. Ezeket a régi parasztházakat teljesen újra kell értelmezni, hiszem más élettérre volt szükség 50-100 évvel ezelőtt, az elosztása az épületeknek ma már nem életszerű. 

Monoszló

A Balaton Felvidék egyik legkedvesebb zsákfalujában, Monoszlón egy fantasztikus lehetőségekkel bíró családi birtok eladó. Monoszló a Káli-medence legkeletibb mellékmedencéjében, egy festői dombsor által koszorúzva, a Taróra-hegy, a Hangyás-tetö, a Hegyestű és a Pangyér-hegyek között helyezkedik el. A közel fél hektáros telken jelenleg 3 épület, egy tó és további 4 épületre építési lehetőség kínálkozik.

Balatonfüred

Balatonfüreden a Koloska patak szomszédságában egy gyönyörűen felújított 150 éves parasztházak kínálnak eladásra. Az épületben hat szoba lett kialakítva, a mai kor igényeinek megfelelően mégis illeszkedve a hát stílusához.

Budafok

Romantikus nádtetős parasztház jellegű családi ház eladó Budafokon. Az ingatlan jelenleg panzióként üzemel, saját halastóval, úszómedencével, borospincével és finn szaunával várja a vendégeit. A földszinten biliárdszoba, kandalló és bárrész lett kialakítva.

Szigliget

Szemet gyönyörködtető, fehér tornácos, nádtetős parasztházat kínálnak Szigligeten. A családi ház 2003-ban épült a Szigligeti várhoz vezető út lankáján, a régi kor hagyományait őrizve. Belső kialakításában a kényelem és a praktikumon van a fő hangsúly.

Dörgicse

Kakukktojásként 2012-ben épült, a hagyományos építészetet ötvözve ez a családi ház Dörgicsén.  Korszerű technológiát alkalmazva de a hagyományokat tiszteletben tartva épült és ezáltal hozzájárul a magyar népi építészet fennmaradásához. Tágas terei és külön épületben elhelyezett boros pincéje és vendég lakrésze minden lakója számára igazi kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Nagyvázsony

Nagyvázsonyban egy 1854-ben épült parasztházat kínálnak eladásra. Az épületet 2005-ben teljes körűen felújították, a műemlékvédelem bevonásával és remekül ötvözte az építtető az autentikus paraszt ház jellegzetességeit és a modernkor vívmányait.

 

 

 

 

 

hirdetés