Kastélyok, kúriák, villák

Számtalan szép, díszes, régi épület eladó a kínálatban. Egy régi kastély vagy vár esetében mindig ott motoszkál az a misztikus, meseszerű hangulat ami körbelengi ezeket a régi épületeket.  Az eladó ingatlanok nagy része felújításra szorul, de még így is páratlan szépségű.

Esterházy-vadászkastély

Az Esterházy-vadászkastély Tamásiban található. A kastélyt Magyarország egyik nemesi családjába tartozó Esterházy Miklós herceg építtette. Az akkor egyszintes épület az 1800-as évek elején kapott egy emeleti részt, azóta nem történt hozzáépítés vagy szerkezeti változtatás rajta. Jelenlegi tulajdonosai a 80-as évek végén gondos odafigyeléssel, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve adták vissza régi pompáját, arculatát.

Gindly-Benyovszky-kastély

Tengelic kastélyokban bővelkedik. A Gindly-Benyovszky-kastély jó állapotú, gondoskodtak a felújításáról. Az 1600-as évek végén épült, végső formáját az 1840-es években nyerte el klasszicista stílusban. Található benne 8 szoba, melyekből jelenleg egy nagy méretű szoba műteremként szolgál. Az épület homlokzata vízszintesen sávozott, a főhomlokzat előtt pilléres-oszlopos timpanon található, rajta családi címerrel. A kastély nem a madagaszkári királyként elesett gróf Benyovszky Móric, hanem a testvére, Benyovszky Emánuel ágának tulajdona volt. A település szórt jellege miatt a birtokosok, így a Gindlyk, több kúriát is építtettek.

Tápiószelei kúria

Tápiószelét található ez a XIX. század végén, festői környezetben Dr. Viczián István főispán által tervezett és épített , 1996-ban teljes körűen felújított kúria. A villa elhelyezkedése, adottságai és felszereltsége révén is alkalmas esküvők, bálok, konferenciák, szakmai előadások,rendezvények megszervezésére.

Klasszicista remekmű

Műemlék védelem alatt álló, klasszicista villát kínálnak Budakeszierdőn. Az ingatlan az 1870-es években épült, korabeli gyáriparos ember nyaralójaként funkcionált. Berendezését tekintve aprólékos munkával kivitelezett, korhű bútorokkal berendezett.

Petrovszky-kastély

Remek állapotban áll Bükkösdön a Petrovszky – később Jeszenszky – kastély. A barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően e kastélyt is jellemzi a lapos kupolás középrizalit, melyet a főbejárat felett erkély díszít. A középrizalit timpanonjába az építtető Petrovszky család címere került. Az 1736-ban felépült kastélyt Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond építtette. Tervezője Fischer von Erlach, Mária Terézia híres építésze volt. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta a kastélyt. Az 1950-es években a kastélyt államosították.

hirdetés