Jön a tavasz, kezdődnek a kerti munkálatok

Március van, beköszöntött az igazi tavasz, éled a természet. Itt az ideje a kerti munkálatokat elkezdeni. A metszésre a rügypattanás előtt a legalkalmasabb az idő, de vannak olyan növények, mint az alma és a szőlő, amelyeknél nem okoz gondot, ha egy fagymentes télvégi napon végezzük el a szükséges munkálatokat. A hűvösebb napokon alkalom nyílik arra is, hogy megtervezzük a veteményes kialakítását, és beszerezzük a növénymagokat. 

Teleltetés után helyezzük ki a növényeket!

Azokat a növenyeket amelyek nem fagytűrők, fokozatosan elkezdhetjük visszahelyezni a szabadlevegőre, kikerülhet a leander és az egyéb dézsában elhelyezett növény is. Amelyiken látjuk, hogy már kinőtte a helyét, itt az ideje átültetni.

Gyümölcsfákról se feledkezzünk meg!

Most ültessük el a fákat és cserjéket és ne feledkezzünk meg a gondozásról sem. Ha még nem tettük meg a gyümölcsfák metszését, most mindenképp meg kell tenni. Érdemes ebben az időszakban elültetni a díszfákat, bokrokat is. A sövény karbantartásáról se feledkezzünk meg.

Ahhoz, hogy ilyen gyönyörű tujáink legyenek, mint ennél a Tökölön található családi háznál, érdemes ápolni őket. Minden tavasszal frissíteni a metszést.

Ápoljuk a gyepet

Csak az a szép zöld gyep… A hosszú fagyos tél után ráfér egy kis frissítés a gyepre, gereblyézzük le, majd lazítsuk fel a szerkezetét, hogy újra levegőhöz jusson. Ezzel megelőzhetjük a berothadást és segíthetjük az egészséges fejlődést, arra figyeljünk, hogy a lazítást ne végezzük túl erősen, mert akkor károsodni fog a gyepünk.

Csodás gyepet láthatunk ennél az eladó Dunakeszin található, családi háznál. Dunakeszi-Alsón, a Gizella utcában kínálját, ezt a 877 négyzetméteres telken elhelyezkedő, a 2000-es évek elején épült belső kétszintes ikerház, 165 négyzetméteres újszerű állapotú belső felét.

Veteményes kert

Manapság talán még fontosabb, mint eddig az hogy honnan szerezzük be az élelmiszert. Nagy kincs egy veteményeskert az udvaron. A veteményezésre kijelölt területet érdemes már ősszel felásni, és tápanyaggal ellátni. Ezután év elején célszerű át gereblyézni a földet, és a korai magokat már el is vethetjük.

Pulán található ez a romantikus parasztház, amihez veteményeskert és gyümölcsös is tartozik.

hirdetés