Ilyen volt az őszi lakás piac Budapesten

Budapesten a túlárazott ingatlanokból volt több, ez érezhető volt ősszel is. Mit sem jelentett sok tulajdonosnak az, hogy nyáron sem nagyon pörgött a piac. Talán sokaknak nem is annyira fontos az értékesítés. A komolytalan vevők és ezzel együtt a komolytalan eladók egymás életét keserítik meg. Egy igen jól beárazott lakást nagyon rövid idő alatt el lehet adni, de a túlárazott családi házak és főként a telkek nagyon lassan értékesíthetők.

Ősszel is elmondhatjuk, hogy az élvonalban a panel lakások voltak.

Zugló és Mátyásföld egyre felkapottabb, így itt már az újszerű, de még a használt ingatlanok is 40-45 millió forint környékén vásárolhatók meg. A túlárazások akár a meghirdetett ingatlanok 60-70 százalékát is érintheti. Sokkal kisebb arányban találhatók meg azok az ingatlanok, amelyeknél árazás során a tulajdonosuk a „földön járt”.

Egyre több ingatlanszakértő állítja, hogy az eladói oldal tele van olyan próbálkozókkal, akik egyszerűen irreális árakat adnak meg egy-egy ingatlan kapcsán. Ezek az eladók csak puhatolóznak a piacon és felmérik a helyzetet, vajon mennyiért tudják eladni ingatlanjukat. Amikor megérkezik a vevő akkor azonnal vissza is lépnek. Ezek az eladók tulajdonképpen nem biztos, hogy mindenképpen el akarják adni ingatlanjukat, inkább csak felmérik a helyzetüket, ha egy váratlan fordulat miatt értékesíteni kellene az ingatlant mennyiért is kelne el.

 

Most nézzük meg, hogy a panel piacon milyen árakkal számolhatunk. A költözzbe.hu ingatlan portálon nagyon sok budapesti panel hirdetést találhatunk, de sajnos azt nem lehet tudni, hogy ki az, aki tényleg értékesíteni kívánja ingatlanát és nem csak puhatolózik. Ha beütjük a keresőbe hogy 10 000 000 forintos áron keresünk Budapesten panellakást, akkor azt láthatjuk, hogy alig 10 ingatlan bukkan fel a keresőben. Ezeknek a lakásoknak a zöme felújítandó állapotban van, vagy igen kicsi méretű garzon. Természetesen ez a kerülettől, elhelyezkedéstől is függ. Ha kicsit feljebb visszük az árat, akkor 20 millió forint környékén már találhatunk élhetőbb panellakásokat is. Ezen az áron zömében 2 szobás ingatlanokat találunk, de ki lehet fogni 3 szobás lakásokat is. A 18. kerületben egy 3 szobás lakás 19,5 millió forintért vásárolhatunk meg.

 

Ez a lakás a Havanna lakótelepen található meg, amely nem túl közkedvelt rész. Amennyiben egy kicsit jobb környéken szeretnénk ingatlant vásárolni, akkor már csak 2 szobás lakást kaphatunk a X., XV., XXI. kerületekben is. A XXI. kerületben egy 9. emeleti 46 négyzetméteres panellakást 19 500 000 forintért vásárolhatunk meg, amely kiváló állapotban van és azonnal költözhető. A lakás igen alacsony fenntartású, mert új nyílászárókkal rendelkezik. Ha tovább nézelődünk panelek terén, akkor a XIII. kerületben is kaphatunk megfizethető ingatlant. A XIII. kerület sokak kedvence, hiszen nagyon jó az elhelyezkedése és még zöldterület is megtalálható itt. Az 1+2 félszobás ingatlan összesen 58 négyzetméter és végrehajtás miatt kerül eladásra. Ez egy nagyon jó ár-érték arányú ingatlannak számít, hiszen inkább 30 millió forint környékén vásárolhatunk ebben a kerületben panellakásokat.

Borítókép forrása: www.kristenpanitchinteriors.com
hirdetés