Szőnyeggel a hideg ellen

A téli hidegben sokaknak problémát okoz a hideg lakás, hiszen rengeteg nagyvárosi lakásnak magas a belső tere, amit nehéz befűteni. Ugyanez igaz a családi házakra, panellakásokra, amikben nem megfelelő a szigetelés és a nyílászárók is rosszul zárnak. Ha nem szeretnénk feljebb tekerni a fűtést, vannak olyan praktikák, amikkel megakadályozhatjuk, hogy a meleg levegő elszökjön.

Egy szőnyeg alapvető kiegészítője kell, hogy legyen minden otthonos szobának, hiszen sokkal melegebb hangulatot áraszt, ha a padlót is valamilyen puha matéria fedi.  És nemcsak az esztétika miatt fontos, de bizony a szőnyeg is sokat segít a szoba melegen tartásában! A legjobb megoldás, ha padlószőnyeget vásárolsz, de ha erre nincs lehetőséged, törekedj arra, hogy a választott szőnyeg a padlónak minden nagyobb felületét befedje. Amivel még pluszban rásegíthetsz a melegen tartásra, az a hőszigetelő alátét, amit nemcsak szőnyeg, de laminált padló alá is be lehet szerezni.

Kisgyerekes anyukák tudják, szinte az egész házat beborítanánk szőnyeggel ha tehetnénk, egy kúszó mászó baba felfázása a legnagyobb rémálmok egyike.

Gyönyörű szőnyeg variációkat hoztam, amikben a szőnyeg központi szerepet tölt be és még a meleget is tartja. Nézzük!

Konyhában:

Meglepő, de sokan a konyhában az étkező alatt is szívesen használnak szőnyeget, nagyon jól mutat.

Lépcső:

A lépcső nem csak dekorációs funkciója lehet a szőnyegnek, megakadályozza a csúszást és szigetel.

Mindenhol szőnyeg:

Ebben a szentendrei  egyedi hangulatú gyönyörű házban, a szőnyegek remekül mutatnak, szinte mindenhol borítják a padlót. Szentendre legrégebbi ingatlanjai közé tartozik, csehsüveg boltozatos nappalival, a pincében középkori kúttal.

Padlószőnyeg: 

A padlószőnyeg az egyik legjobb megoldás, mindenhol lehet mezítláb járkálni a szobában, hátránynak a nehéz, problémás tisztítás szokott felmerülni. Ebben a budapesti penthouse lakásban, zöld padlószőnyeget választottak.

Nappali szőnyeg:

A legelterjedtebb használata a szőnyegnek, a nappali közepét fedi.

Fali szőnyeg:

Évek óta nagy visszatérője a lakberendezésnek a fali szőnyegek használata.

 

 

 

hirdetés