Árnyékolj okosan, beltéri árnyékolás

Megérkezett a június és ezzel a kánikula, ilyenkor igyekszünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolás technika, a napvédelem, amivel jó arányokat érhetünk el. Kétrészes sorozatban vesézzük ki az árnyékolást,ketté választva a kültéri és a beltéri technológiákat, megnézzük az árakat és a minőséget.

A tradícionális árnyékolók, kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére.

Milyen megoldásokat,lehetőségeket kínálnak az árnyékolásra a függönytől a zsalugáterig, ennek jártam utána.

Zsalugáter

Számomra az abszolút provance hangulat megteremtője, a levendula mellett, a zsalugáter. A zsalu a fa melegét sugározza felénk, többféle változatban beszerezhető. Vásárolhatunk belőle antik darabot kedvező áron, vagy újat melyből ma már széles válsztékban válogathatunk kedvünkre. Új egyszárnyú spalettát már 12000 forinttól beszerezhetünk.

Néhány zsalugéteres eladó ingatlan az országos kínálatban itt! >>

Roló

Megkülönböztethetünk kézi mozgatású és elemes rolót, amit kapcsoló segítségével irányíthatunk. Színválasztékban széles skálán mozog a beszerezhetősége, a könnyű használat mellett a másik előnye hogy nem foglal helyet sem a belső, sem külső térben. Árban pár ezer forinttól beszerezhető.

Néhány rolós eladó ingatlan az országos kínálatban itt! >>

Reluxa

A reluxa korunk igényeit figyelembe véve, képes volt megújulni és korszerúbb típusokkal megjelenni a piacon. Kedvencem a fábó készült kivitel, ami tökéletesen illeszkedik a nyílászáróhoz és kiváló fényzárással rendelkezik. Reluxát egy két ezer forinttól vásárolhatunk.

Redőny

A redőny talán az egyik legelterjedtebb és legstrapabíróbb árnyékoló. Nyáron óv a napfénytől, télen tartja otthonunk melegét. Anyagát tekintve készülhet müanyagból, melynek ára kedvezőbb, illetve aluminiumból, ami időtállóbb változat, viszont árban is magasabb értéket képvisel.

Függöny

A függöny a legsokoldalúbban hasznáható árnyékoló, esztétikában verhetetlen, számtalan variációja létezik, teljesen az igényeinknek megfelelően kombinálhatjuk. A textiliák kiválasztásánál törekedjünk az otthonunkhoz harmonizáló változatot megtalálni. A függöny árak széles körben mozognak, pár ezer forinttól a csillagos égig.

hirdetés