A cserépkályhák újra fénykorukat élik

Ha szeretnénk visszacsempészni a régi idők hangulatát otthonunkba, remek megoldás a cserépkályha beépítés.A mai cserépkályhák ősét a 12-13. században német és svájci mesteremberek folyamatos kísérletezés eredményeképpen építették fel először. A cserépkályha kiválóan megtartja a meleget akár több órán keresztül, miután a tűz már kialudt, így nem kell a folyamatos tűzrakással vesződni, mindemellett rendkívül dekoratív látványt nyújt. A kályhacsempék évszázados és a modern technológiáknak köszönhetően ma is képesen népszerűek lenni, emellett teljesen egyediek is.

A cserépkályha fűtőfelülete mindig kályhacsempéből készül. Nagyon fontos jellemzője, hogy általában egyedileg megépített (samott téglából, vagy samott és egyéb tűzálló anyagok kombinációjával) tűztérrel, és a cserépkályha típusának, külső megjelenésének függvényében szintén egyedileg kialakított, jellemzően több méter hosszú belső füstjárattal rendelkezik.

A jól megépített cserépkályha az egyik leggazdaságosabban működtethető tüzelőberendezés, hatásfoka szakszerű üzemeltetésnél 72-85%. Használatánál rendkívül fontos szempont, hogy a már egyszer felfűtött cserépkályha lehetőleg soha sem hűljön ki teljesen. Ezért szükséges a napi egyszeri begyújtás és felfűtés. Egyedüli hátránya, a viszonylag nagy “hőtehetetlenség”, azaz, a már a visszahűlt cserépkályhába másnap történő ismételt begyújtás után annak újbóli melegedését nem azonnal, hanem mintegy 1-1,5 óra elteltével kezdjük érezni. Ne feledjük, hogy a “nagy meleget” a cserépkályha annak lezárása után adja.

Eladóvá vált a képeken látható luxus igényeket is kielégítő ingatlant Szekszárd nyugati domboldalán. A csodálatos panorámával rendelkező családi házat 1988. évben építették tulajdonosai. A telek 952 nm-es, melyen egy igazán hangulatos és gondosan kialakított gyönyörű kert készült. Lilaakác, leander, pálma, füge, cseresznyefa, muskátli, borostyán egyaránt megférnek a gondozott kertben. A ház az utóbbi években jelentős műszaki felújításon ment keresztül. A nappaliban gyönyörű cserépkályha biztosítja az otthon melegét, ami világos színű csempéivel remekül illik a nappali berendezéséhez.

A fővárostól 30 km-re, csendes természeti környezetben, erdősáv mellett családi birtok eladó.  A házban egy búbos kemence és 2 db beépített cserépkályha is található. Az egyik a ház központi helyén található, az egyedi építésnek köszönhetően az egész házat fűthetjük vele.

Mohán két generációs családi házat kínálnak értékesítésre, a ház 1992-ben épült. Az alsó szint fűtéséről egy cserépkályha gondoskodik.

Cserszegtomajon  panorámás 6000 nm kertben 3 darab önálló lakóépület  medencével eladó. A fűtés cserépkályhákkal biztosított.

hirdetés