Szerkesztőink töltötték a legfinomabb kolbászt

A hétvégén a hideg idő sem vette kedvüket a szerkesztőségeknek Hartán, hogy betöltsék a legjobb médiakolbászt.

A Hartai Kolbásztöltők Társasága egy különleges eseménnyel állt elő, első alkalommal megszervezte a Szerkesztőségi kolbásztöltő versenyt, hogy kiderüljön a hazai tollforgatók közül kinek a kezében áll jól a húsdaráló és a kolbásztöltő is. A verseny lényege, hogy a résztvevők a kézi hajtású, hagyományos eszközökkel és hozzávalókból milyen állagú és ízű kolbászt tudnak elkészíteni a saját és a helyi zsűri rendkívül kritikus igényeinek megfelelve.

A csapatoknak a klasszikus parasztreggeli és az indító pálinkák utáni kolbászkészítés közben további komoly feladatokat kellett megoldaniuk. Ilyen volt például kitalálni a disznóvágás állandó kellékének, a pálinkának gyümölcsösszetevőjét vagy fordított kalapácsfejjel minél kevesebb ütésből beütni egy szöget a rönkbe, de extra pontokért bélfújásban vagy töltőkifújásban is élen jártak a csapatok.

A rendkívül jó hangulatú versenyen mindenki kitett magáért, töltöttek a hagyományos sváb hartai kolbásztól kezdve különleges bajor recepttel készülő 24.hu-s kolbászt is. A zsűri – amelynek helyi elnökei a közel 50 éve családilag kolbásztöltéssel foglalkozó Kaiber Henrik és Dollenstein László, polgármester voltak – külön díjazta a legjobb kolbásztöltőket /Player.hu/, a legjobb hagyományos kolbászt /Költözzbe.hu blog/ és a legkülönlegesebb kolbászt /24.hu/ is.

A Player.hu „A Lebowski böllérek” nevezetű csapata, akik győzelmüket többek között a kolbásztöltőből a húst fordítva kifújó produkciójuknak és speciális receptjüknek is köszönhetik, boldogan vágták le első díjazottként a tábla szalonnát, amelyet vándorkupa helyett kaptak. „Külön készültünk az eseményre, speciális hozzávalókból egy igazi kolbászkülönlegességgel, a Jamaica Sunrise-zal szálltunk harcba a legjobb médiakolbász díjért, örülünk, hogy a zsűri is díjazta az erőfeszítéseinket” – mondta a győztes csapat kapitánya. „Ezek után megpályázzuk a kistérségi kolbászveresenyen a 2. helyet, mert ugye az első az mindig előre le van osztva. Utána pedig megpróbálkozunk külföldre terjeszkedni”– folytatta Peti. A többi díjazott füstölt csülköt, kolbászt és szalámit vihetett haza, hogy ne csak az emlékeikben éljenek tovább a helyi ízek.

Az esemény szervezője, a Hartai Kolbásztöltők Társasága egy kis hartai hagyományőrző csapat, akik már 2 éve szerveznek főként céges csapatépítőként kolbásztöltő versenyeket. A Kolbásztöltők elmondták, hogy szeretnének hagyományt teremteni és az idei 25 főről néhány éven belül minél nagyon létszámban lecsábítani a szerkesztőségeket a következő Média-kolbásztöltő versenyekre.

 

A Hartai Kolbásztöltők honlapja: https://www.kolbasztoltok.hu/

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/hartaikolbasztoltok/

Bemutatkozó kisvideó: https://www.youtube.com/watch?v=kQjdpV9S8CM

hirdetés