A KÁDÁRKOCKA AZ ÚJ „PANEL”?

Az ingatlan

Mátramindszenten kínálunk megvételre egy 86 m2 alapterületű 3 szoba két szintes házat. Az ingatlanhoz 800 m2 telek rajta téglából épült gazdasági épület és pince is tartozik, amelynek két párhuzamos utcára van kijárata. A festői környezet és a közelben található tónak köszönhetően elsősorban nyaralónak, hétvégi háznak vagy falusi turisztikai céllal történő hasznosításra ajánljuk.

További érdekessége az ingatlannak, hogy ez is egy a most reneszánszukat élő úgynevezett Kádár-kockák közül. Ezekhez most már egy ingyenesen letölthető Nemzeti Mintaterv Katalógus is párosul, amiben jelenleg 40 átalakítási és tervdokumentáció érhető el, de a jövőben mintegy 100 féle megvalósítás opció áll majd azt érdeklődők rendelkezésére.

 

Csak nálunk elérhető előnyök: Az ingatlan értékbecsléssel alátámasztott forgalmi értéke 14 millió Ft, ezzel szemben csupán 2 millió forint és havi fix 50 E Ft megfizetését kell vállalni az azonnali 1/1-es tulajdonszerzéshez. Sőt az 50% illetékkedvezményt és a lakástakarékpénztári megtakarítások felhasználásának lehetőségét is garantáljuk ügyfeleinknek.

 

Tisztelt Érdeklődő! A kínálatunkban szereplő ingatlanokat, a kifejezetten befektetési céllal vásárolni szándékozók figyelmébe ajánljuk. A lakások és házak otthonteremtési, lakhatási, bérbeadási célra, rövid távon nem alkalmasak. Azokat minden esetben 70 év feletti idős személy vagy személyek lakják és kizárólagos ingatlanhasználati jog fenntartása mellett kerülnek értékesítésre.

 

Becslések szerint 800 000 kockaház van ma hazánkban. Egy friss országos, reprezentatív felmérés szerint a Kádár-kockák a népszerűségi lista elején vannak, a lakosság harmada szívesen választaná ingatlanvásárlás esetén. Ez nem csupán vetekszik a panellakások szegmensében korábban tapasztalható élénk kereslettel, de jócskán le is körözi azt.

A BMI Bramac felmérésben megkérdezettek 23 százaléka lakik jelenleg is kockaházban, 49 százalék lakott korábban ilyenben és a lakosság 98 százalékának van valamilyen élménye ezzel a háztípussal – jártak már benne vagy láttak már ilyet.

A kockaházak állapota vegyes, de összességében felújított, újszerű, közepes vagy jó állapotról számolnak be a benne lakók (83%), és hozzávetőleg 17% vallja otthonát befejezetlennek vagy felújítandónak

További figyelemreméltó adat, hogy nagyobb arányban végeztek felújítási munkákat a Kádár-kockákon (91%), mint a többi háztípuson (83%), és a jövőben is többen terveznek korszerűsítéssel (74% vs 70%). Az eddigi munkálatoknál a leggyakoribbak a külső ajtó/ablakcsere (72%), burkolatok/padlók cseréje (67%), fürdőszoba teljes felújítása (60%), fűtéskorszerűsítés (61%) – egyébként ez a sorrend nemcsak a kockaházakra igaz, hanem más típusú otthonokra is.

A Covid sokat dobott a népszerűségü
A vírushelyzet megmutatta, hogy otthonról is lehet dolgozni és tanulni, kevesebb a forgalmas helyekre való bejárás, a városban ingázás és a természetben, szabadban töltött idő is felértékelődött. Ezeknek az elvárásoknak a kockaházak maradéktalanul megfelelnek és egyelőre az áruk is jócskán az elfogadható kategóriában van.

Ezeknek a házaknak a siker történetéhez komolyan hozzá fog járulni az úgynevezett dzsentrifikációs folyamat is. Ugyanis a home office népszerűsége magával hozza, hogy a felsőfokú végzettségű fiatal menedzser réteg és a virtuális térben tevékenykedők (online áruházat működtetők, programozók, tervező garfikusok stb.) körében is egyre népszerűbb lesz ez a ház típus és azok a települések, ahol ezek az ingatlanok találhatók.

Ami végső soron az árban és az ilyen ingatlanokba történő befektetéseken realizálódó egyre szélesedő profitsávban fog megmutatkozni. Az ebben rejlő lehetőséget segít kiaknázni a Four Generations Property SE szolgáltatása.

Amely egy az (ingatlan)befektetés jövőjét jelentő kockázatredukáló konstrukción keresztül segít, hogy az invesztorok várakozás nélkül élvezhessék a kiemelt profit realizálásának élményét.

Mindezt kizárólagos portfólióval, alacsony tőkeigény, 80% likviditási mutató és 50%-os illetékkedvezmény mellett. Részletek és kapcsolatfelvétel: https://fourgenprop.com/four-generations-property-se

 

 

 

hirdetés